GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa znatno poboljšava prognoze, promet se oporavlja

Lufthansa znatno poboljšava prognoze, promet se oporavlja
BOLJE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2022 / 16:18
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemačka avio grupacija Lufthansa znatno je poboljšala prognozu ovogodišnjeg poslovanja usred snažnog oporavka zračnog putničkog prometa nakon pandemije covida-19.

Operativna dobit iznosi čak 1,5 milijardi eura, nakon što je još u listopadu procijenjeno da je iznosila oko milijardu eura.

Prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, Lufthansina listopadska prognoza operativne dobiti za cijelu godinu također je oštro revidirana naviše. Njemačka tvrtka je u prvotnoj prognozi procijenila da će to iznositi oko 500 milijuna eura.

Operacije u listopadu i studenom uvelike su premašile očekivanja, navodi se u priopćenju Lufthanse. Istodobno, rezervacije zrakoplovnih karata za iduće mjesece pokazuju da će se pozitivan trend nastaviti iu budućnosti, dodaju.

Kao i većina drugih zračnih prijevoznika diljem svijeta, Lufthansa se našla u problemima zbog pandemije covida-19 zbog koje je zračni promet praktički zaustavljen. Tvrtku je 2020. godine morala spasiti njemačka vlada.

Nakon što je Lufthansa u trećem kvartalu prošle godine zabilježila čisti gubitak od 72 milijuna eura, u trećem kvartalu ove godine iskazana je čista dobit od 809 milijuna eura. Njemačka vlada prodala je posljednji udio u tvrtki u rujnu, čime je tvrtka vraćena u privatno vlasništvo, navodi AFP.

Grupacija, koju čine i prijevoznici Eurowings, Austrian, Swiss i Brussels Airlines, 3. ožujka objavit će rezultate poslovanja za cijelu godinu.

Tagovi: Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss
PROČITAJ I OVO
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
PRODAJA
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
ZAGREB - Adriatic Luxury Hotels (ALH), vodeća hotelska grupacija s portfeljem luksuznih hotela i vila na području Dubrovnika u Hrvatskoj, objavila je stratešku prodaju hotela Odisej, jedinstvene nekretnine smještene u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu.
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
INVESTICIJE
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
TOMISLAVGRAD - Nova era industrijskog razvoja obasjava manje razvijeni kraj, kako se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o. na području Tomislavgrada.
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
PROBLEMI
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
MOSTAR - U ponedjeljak je u Zračnu luku Mostar prisilno sletio manji zrakoplov.
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE