GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ludilo oko Tupperwarea podsjeća na GameStop

Ludilo oko Tupperwarea podsjeća na GameStop
PARALELE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 08:41
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Ono što se događa s dionicama Tupperwarea izaziva nemalo čuđenje.

Cijena se u nekoliko dana udeseterostručila, čime su oživjele dane takozvanih "meme" dionica koje su rasle bez pravog razloga ili samo zbog promocije na internetskim forumima poput Reddita. Sredinom srpnja cijena dionice proizvođača posuđa još je bila 0,63 dolara, no nekoliko dana kasnije morala je platiti više od šest dolara po dionici.

I to unatoč činjenici da je tvrtka još u travnju upozoravala da joj prijeti stečaj te da ni sada (barem ne službeno) nema na vidiku kupca koji bi preuzimanjem spasio tvrtku. Lani je Tupperware imao 18 posto manje prihoda, a dug je premašio 700 milijuna dolara. Cijena dionice pala je više od 90 posto u pet godina, a sada se događa neočekivani obrat.

Na online forumu pennystocks, koji ima 1,9 milijuna korisnika, pojavile su se napomene da dionica ima golem potencijal (navodno zbog visokih cijena hrane koje tjeraju potrošače da ne bacaju hranu) te da bismo mogli vidjeti novi GameStop ili stisnuti kratke pozicije ( Short Squeeze), zbog čega su dionice GameStopa vrtoglavo skočile prije dvije godine.

Tagovi: Tupperware, GameStop
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE