GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 10:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 7,1 milijun eura lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik, unutar projekta "SUSPORT - Sustainable PORT's, u okviru prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Projekt se provodi u okviru programa INTERREG, u kojem uz vodećeg partnera odnosno Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, sudjeluje još petnaest projektnih partnera od kojih osam iz Italije i sedam iz Hrvatske.

Sredstva su odobrena za razvojne projekte kojima će se povećati ekološka održivost i poboljšati energetska učinkovitost hrvatskih luka.

Za hrvatske partnere odobreno je ukupno 2,7 milijuna eura od čega je 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik. Ukupni dio budžeta za svaku lučku upravu pojedinačno iznosi 440.000 eura od čega bespovratna EU sredstva 374.000 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Lučka uprava Rijeka sredstva će utrošiti na projektiranje i nabavu opreme za unaprjeđenje električne rasvjete i uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani.

Lučka uprava Zadar uvest će u luci Gaženica instalirati fotonaponski sustav koji će se osigurati energiju za osvjetljenje luke i za solarni terminalni sustav za toplu vodu i grijanje. Cilj projekta je ušteda električne energije i razvoj Gaženice u „zelenu“ luku.

Tagovi: Lučka uprava Rijeka, Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, Lučka uprava Zadar, Gaženica, INTERREG program
PROČITAJ I OVO
U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza
POVRĆE
U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza
KOPRIVNICA - Podravka je počela dosad najveću sjetvu povrća i kukuruza te iz vlastite proizvodnje ove godine očekuje 3.100 tona rajčice te više od 2.100 tona paprike, graška i drugog povrća, izvijestili su u utorak iz Podravke.
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
AKVIZICIJE
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
ZAGREB - Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, nastavila je širenje u regiji novim investicijama na hrvatskom i slovenskom tržištu.
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LEVERKUSEN - Njemački farmaceutski i kemijski div Bayer u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 13,77 milijardi eura prihoda, što je 4,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
POSKUPLJENJA
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) će od 1. srpnja podići cijene svojih usluga za 6,5 posto i tako ih uskladiti s inflacijom, o čemu su počeli obavještavati svoje korisnike.
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
IZNAD OČEKIVANJA
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
FRANKFURT - Njemački operator zračnih luka Fraport, koji upravlja i Zračnom lukom Jožeta Pučnika Ljubljana, pozitivno je iznenadio analitičare svojim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE