GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus pozitivno utjecao na kvartalne rezultate Krke

Koronavirus pozitivno utjecao na kvartalne rezultate Krke
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 10:26
Autor: Siniša Malus
NOVO MESTO - Prvi kvartal poboljšao je Krkine pokazatelje poslovanja, a za rast potražnje u farmaceutu iz Novog Mesta mogu zahvaliti koronavirusu.

Krka grupa je tako povećala neto prihode od prodaje za 22% na 462,9 milijuna eura. Operativni profit porastao je za 85 posto, a neto dobit porasla je 21 posto, na 85,2 milijuna eura.

Operativna dobit Grupe Krka iznosila je 134 milijuna eura, dok je operativna dobit porasla za amortizaciju (EBITDA) u iznosu od 162 milijuna eura veća za 62%, navodi se u današnjem nerevidiranom izvještaju o poslovanju Grupe. za ulaganja u prvom tromjesečju izdvojilo je 14,9 milijuna eura, što je skoro 40 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Najveći apsolutni rast prodaje u čkvartalu ostvaren je u regiji Istočne Europe. Prodaja u ovoj regiji iznosila je 153,1 milijuna eura ili 33,2 posto ukupne prodaje grupe. Ključan je rast na oba glavna tržišta - Rusiji i Ukrajini. Krka je u Rusiji prodala 966 milijuna eura proizvoda, 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a u Ukrajini 25,1 milijun eura proizvoda, što je 33 posto više.

Slijedile su regije srednje Europe sa 113,7 milijuna eura i udjelom od 24,6 posto od ukupne prodaje, regija jugoistočna Europa sa 63,8 milijuna eura (udio od 13,8%) i regija prekomorska tržišta s 13,5 milijuna eura prodaje. (2,9% udjela).

Tagovi: Krka, koronavirus, Covid-19, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE