GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Je li danas moguće nešto prodavati bez kvalitetne korisničke podrške?

Je li danas moguće nešto prodavati bez kvalitetne korisničke podrške?
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2022 / 18:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtke koje drže do sebe posljednjih godina veliku pažnju posvećuju službi za pomoć svojim korisnicima, jer znaju da se takvom brigom najlakše dolazi do vjernih kupaca.

Živimo u doba u kojem korisničko iskustvo mora biti na prvom mjestu tvrtkama koje žele uspješno prodavati svoje proizvode i usluge. To je standard za koji prije svega moramo zahvaliti Internetu i web trgovinama, koje su u žestokoj konkurenciji morale učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se izborile za mjesto na tržištu, a briga o kupcima najčešće je pravila ključnu razliku.

Pa tako za razliku od nezainteresiranih prodavača u šoping centrima koji vam nevoljko odgovaraju kad im postavite upit, dok kupujete online vrlo će vam brzo stići odgovor ako naiđete na nedoumicu, a možda će vam biti čak i ponuđeni dodatni darovi, kako bi vas još uže vezali uz web stranicu na kojoj tražite rješenje za svoje potrebe.

Dakle, briga o kupcu nešto je što postaje važno svakome tko želi voditi uspješan biznis, a postoji nekoliko ključnih odgovora koje će od vas zahtijevati korisnici.

Upiti o reklamacijama i procesu plaćanja

Kad govorimo o problemima koje kupci žele riješiti uz pomoć korisničke podrške, najčešće se radi o reklamacijama, odnosno o tome kako vratiti proizvod koji ne zadovoljava ili ga zamijeniti drugim koji bi bolje odgovarao.

Tu korisnička podrška mora besprijekorno odraditi posao, jer u pitanju je delikatna situacija u kojoj kupac može donijeti konačnu odluku hoće li dugoročno koristiti vaše usluge ili neće, a naravno da se mora držati i određeni standard, jer ne može se refundirati sredstva baš svakome tko nije zadovoljan kupljenim proizvodom.

Osim reklamacija, upiti s kojima se služba za korisnike najčešće bori vezani su uz proces plaćanja. Tu znaju zapeti određene bankovne kartice, a kupcima nekad nije jasno što sve trebaju upisati i kako doći do završnog koraka novčane transakcije.

Uz to, pitanje popusta uvijek je zanimljivo korisnicima, kojima često nije jasno kako i na koji način iskoristiti promo kodove ili darovne kartice. Naravno, ima i puno upita vezanih uz karakteristike proizvoda, kao i njihovu upotrebu.

Drugim riječima, pregršt je informacija koje treba dati kupcima i uvijek ima posla za korisničku službu, koja mora biti dobro organizirana i spremna na svakakva pitanja, kako bi korisnici bili zadovoljni i spremni vratiti se u novu kupovinu.

Traži se što lakši put do pomoći

Nema sumnje, korisnička služba mora uvijek biti dostupna kupcima. Ako se radi o fizičkoj poslovnici, tada mora imati svoj telefonski broj i email jasno istaknut na web stranici, odnosno u Google My Business sučelju, kako bi svatko tko treba pomoć došao do željenih informacija.

A u web trgovinama, kao i na onim stranicama koje prodaju svoje usluge, vrlo je bitno ponuditi korisnicima chat uživo. Tu je recimo daleko otišla industrija igara na sreću, jer gotovo svaki HR casino daje priliku igračima stupiti u kontakt s operaterima u nekoliko sekundi, kako bi riješili svoje probleme i nedoumice.

Obično su to pitanja vezana uz karakteristike jackpot video slotova kojima raste popularnost u Hrvatskoj, ali i o isplati sredstava, bonusima te registraciji i verifikaciji korisničkog profila.

Internetske trgovine također nude brzi kontakt korisnicima putem chata, a što je najbolje, čak vam iskače prozor na ekranu, kako ga ne biste morali tražiti u slučaju da vam nešto nije jasno dok ste u procesu kupovine.

Dakle, zadovoljstvo korisnika danas mora biti na prvom mjestu svakome tko se bavi prodajom, jer iz njega nastaje dugoročna poslovna suradnja, a s njom dolazite do zajamčenog prihoda na godišnjoj ili mjesečnoj bazi. A zadovoljstvo proizlazi prije svega iz uspješnog rješavanja problema na koje kupci nailaze, jer baš u tim situacijama pokazuje se koliko ih poštuje tvrtka kod koje žele realizirati kupovinu.

Tagovi: korisnička podrška, prodaja, online prodaja
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE