GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indijsko-ruski joint venture započinje proizvodnju kalašnjikova za indijsku vojsku

Indijsko-ruski joint venture započinje proizvodnju kalašnjikova za indijsku vojsku
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 10:53
Autor: SEEbiz
NEW DELHI - Indo-Russian Rifles Private Limited, joint venture između Rusije i Indije, registriran i smješten u Indiji, čiji su osnivači s ruske strane Rosoboronexport i Kalashnikov koncern (obje su podružnice Rostec State Corporation), započeo je s proizvodnjom jurišnih pušaka kalašnjikov.

"Rusiju i Indiju povezuju snažni partnerski odnosi. Vojno-tehnička suradnja dviju zemalja rezultirala je izgradnjom zajedničkog poduzeća Indo-Russian Rifles Private Limited. Pokretanjem serijske proizvodnje jurišnih pušaka Kalašnjikov AK-203, visoka -kvalitetno, praktično i moderno malokalibarsko oružje počet će ulaziti u službu indijskih obrambenih i agencija za provođenje zakona. Model kombinira izvrsnu ergonomiju, prilagodljivost različitim strijelcima i značajke visokih performansi, jedna je od najboljih jurišnih pušaka na svijetu," rekao je Sergey Chemezov, generalni direktor Rosteca.

Zajedničko ulaganje planira osigurati 100% lokalizaciju proizvodnje pušaka AK-203 u Indiji. U budućnosti, tvrtka bi također mogla povećati proizvodnju i unaprijediti svoje proizvodne pogone za proizvodnju naprednih pušaka temeljenih na platformi jurišne puške Kalašnjikov.

"Korwa Ordnance Factory proizvela je prvu seriju jurišnih pušaka Kalašnjikov AK-203 kalibra 7,62 mm. Uskoro se očekuje početak isporuka indijskoj vojsci. U isto vrijeme, kapacitet tvornice omogućuje potpuno opremiti osoblje drugih agencija za provođenje zakona u Indiji jurišnim puškama AK-203, koje su zbog svoje visoke prilagodljivosti prikladne za različite operatere. Osim toga, zajedničko ulaganje moći će izvoziti svoje proizvode u treće zemlje," rekao je Alexander Mikheev, generalni direktor Rosoboronexporta.

Indo-Russian Rifles Private Limited u potpunosti se pridržava inicijative indijske vlade Made in India i DAP 2020. Indija je tako postala prva zemlja koja je počela proizvoditi jurišne puške serije AK-200 svjetski poznate marke.

Automatske puške serije AK-200 zadržale su sve prednosti tradicionalne sheme AK: pouzdanost, izdržljivost i jednostavnost održavanja. Istovremeno, u potpunosti zadovoljavaju najnovije zahtjeve za vatreno oružje u svijetu u pogledu ergonomije i mogućnosti ugradnje visokotehnološke dodatne opreme.

Rusija i Indija nastavljaju s provedbom projekata vojno-tehničke suradnje. Njihovi sadašnji i budući programi maksimalno su usmjereni na tehnološku suradnju, uključujući i na temelju zajedničkih ulaganja, u formatu licencirane proizvodnje i zajedničkih projekata istraživanja i razvoja. Rosoboronexport ima za cilj suradnju u uvjetima prijenosa tehnologije koje je predložila indijska strana iu skladu s inicijativom Make in India.

Tagovi: Indo-Russian Rifles Private Limited, Rosoboronexport, indijska vojskakalašnjikov
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
PLANOVI
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
FRANKFURT - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn planira u budućnosti koristiti prozirne barijere za zaštitu od buke u gradovima i na slikovitim rutama.
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
AKVIZICIJE
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
RIJEKA - Splitski Tommy, vodeći maloprodajni trgovački lanac u Dalmaciji, preuzet će posrnuli riječki trgovački lanac Brodokomerc Novu.
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
INVESTICIJE
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
LJUBLJANA - Bugarski investicijski fond Black Peak Capital najavio je u utorak u Ljubljani dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u slovenska mala i srednja poduzeća, nakon što je već uložio 15 milijuna eura u ljubljansku biotehnološku tvrtku Geneplanet.
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
AGONIJA
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
BERLIN - Esprit Europe GmbH i šest drugih njemačkih kompanija modne grupacije u srijedu će podnijeti zahtjev za nesolventnost pod samoupravom, priopćila je tvrtka, dok hongkonška grupacija odjeće Esprit Holdings nastoji restrukturirati svoje europsko poslovanje.
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGUŠENOST
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGREB - Izgradnja novog terminala Luke Rijeka velika je stvar za Hrvatsku, ali se postavlja pitanje tko će te kontejnere prevesti prema europskim odredištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE