GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea lani s rastom prihoda od prodaje

Ikea lani s rastom prihoda od prodaje
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2023 / 08:13
Autor: SEEbiz
STOCKHOLM - Švedski gigant namještaja Ikea zabilježio je 47,6 milijardi eura prihoda od prodaje u poslovnoj godini koja je za tvrtku završila krajem kolovoza, što je rast od 6,6 posto u odnosu na prethodnu financijsku godinu, objavila je danas kompanija.

Ipak, Ikea je s obzirom na cjenovnu osjetljivost kupaca odlučila povećati prodaju snižavanjem cijena.

“Ostvarili smo ovaj pozitivan rezultat, unatoč činjenici da smo prodali manje artikala”, sažela je Ikeinu izjavu javnosti francuska novinska agencija AFP.

U međuvremenu, Ikea, čija poslovna godina traje od 1. rujna do 31. kolovoza, nada se da će rujansko smanjenje cijena pomoći da se preokrene dvogodišnji trend pada obujma prodaje uzrokovan rastućom inflacijom.

U prosincu 2021. tvrtka je povećala cijene u prosjeku za devet posto zbog inflacije na svim svojim tržištima, a potom su, kako prenosi AFP, cijene mnogih proizvoda snižene 1. rujna ove godine. Trgovac na malo smanjuje troškove na temelju poboljšanog razvoja materijala i optimizacije proizvodnje.

"Potrošači su osjetljiviji na cijene nego ikad", rekao je za AFP Tolga Önc, voditelj maloprodaje u Ingka Groupu, Ikeinoj matičnoj tvrtki, objašnjavajući da na tržištima gdje su uvedene niže cijene bilježe odličan odaziv kupaca.

Izvršni direktor Inter Ikee, Jon Abrahamsson Ring, uvjeren je da je "u teškim vremenima, kada je inflacija visoka i kada se mnogi ljudi bore s troškovima života, potreba za pristupačnim namještajem velika".

Iz tvrtke, koja ne kotira ni na jednoj burzi te nema obvezu objavljivanja financijskih rezultata, najavili su da će nastojati biti još pristupačniji.

Tagovi: iKEA, TRGOVINA, NAMJEŠTAJ
PROČITAJ I OVO
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE