GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hugo Boss potonuo 18% zbog pesimističnih predviđanja prodaje

Hugo Boss potonuo 18% zbog pesimističnih predviđanja prodaje
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 12:31
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Dionice Hugo Bossa pale su jutros 18%, nakon upozorenja da bi mogao biti iznevjerno ostvarivanje cilja prodaje za 2025. zbog slabljenja potrošačke potražnje.

Njemačka vrhunska modna marka bila je na putu za svoj najgori trgovinski dan od 2016., nakon što je rekla da očekuje da će prodaja rasti sporije u nadolazećoj godini unatoč dosezanju 4,2 milijarde eura (4,6 milijardi dolara) u 2023. — povećanje od 18% u 2023. prethodne godine.

Dionicama se trgovalo za 18 posto u padu u 8:52 ujutro po londonskom vremenu.

Izvršni direktor Daniel Grieder rekao je za CNBC u četvrtak da je 2023. bila "rekordna godina", ali je signalizirala skromniji rast od 3% do 6% u 2024.

Dodao je da bi ambicija tvrtke da dosegne 5 milijardi eura prodaje — izvorno zacrtana za 2025. — mogla biti "malo odgođena".

"Čak i ako se raspoloženje potrošača, tu i tamo, malo zaoštrava, zapravo smo na pravom putu i vjerujemo da idemo naprijed - također s makroekonomskim okruženjem i geopolitičkim pitanjima - na dobrom smo putu", rekao je Grieder.

Prilagođena prognoza dolazi jer su makroekonomski i geopolitički uvjeti utjecali na potrošačku potrošnju, a drugi vrhunski brendovi, uključujući Burberry i LVMH, izvješćuju o usporavanju prodaje.

Međutim, Grieder je rekao Hugo Boss, koji je bio dobro pozicioniran kao "priuštivi luksuzni" brend koji može ponuditi fleksibilnost cijena bez ugrožavanja marži.

“Mi smo pristupačan luksuz ili vrhunski premium brend. Mislim da je naš omjer cijene i vrijednosti za naš proizvod upravo prava stvar ... i to je slatka točka gdje mislimo da smo dobro pozicionirani,” rekao je.

Tagovi: Hugo Boss, Boss
PROČITAJ I OVO
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
Gorenje predstavilo novi akustični laboratorij
NOVITETI
Gorenje predstavilo novi akustični laboratorij
VELENJE - Gorenje je danas predstavilo novi akustični laboratorij koji je, kako navode, najveći u Sloveniji i ovom dijelu Europe.
Evergrande kažnjen s više od pola milijarde dolara zbog prijevare
KAZNA
Evergrande kažnjen s više od pola milijarde dolara zbog prijevare
PEKING - Visoko zaduženi kineski nekretninski div Evergrande mora platiti kaznu od 576 milijuna dolara (529 milijuna eura) zbog lažne poslovne prakse, objavio je danas nadležni financijski regulator.
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - U Njemačkoj nešto više tvrtki planira dizanje cijena, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE