GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franck postao članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Franck postao članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
ČLANSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Franck se pridružuje Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), prvom udruženju stručnjaka u Republici Hrvatskoj koji se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika. Cilj ovog pridruživanja je ulaganje u održivost i cirkularnu ekonomiju koji od svih dionika zahtjeva povezivanje i jačanje suradnje, otvoreni dijalog i stalnu edukaciju.

Tranzicija Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti podrazumijeva aktivno uključivanje i doprinos svih ključnih dionika, od vlada i njihovih institucija, preko poslovnog i financijskog sektora, do znanosti, industrije i samih građana, u realizaciji ambicioznog cilja prema kojem bi do 2050. godine transformirali cjelokupno europsko gospodarstvo i društvo u skladu s načelima održivosti, zelenog rasta i cirkularne ekonomije te postigli potpunu klimatsku neutralnost.

„U godini u kojoj obilježavamo naših 130 godina poslovanja, pridruživanjem Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA) potvrđujemo našu stratešku usmjerenost prema održivom poslovanju i zelenom rastu integrirajući načela kružnog gospodarstva u svim segmentima. Zajednički nam je cilj učinkovitije korištenje resursa i smanjenje pritiska na okoliš kojim ujedno jačamo našu konkurentnost i inovacije. Uz ovu i ostale aktivnosti koje nas očekuju u neposrednoj budućnosti istaknuo bih i drugo po redu Franck izvješće o održivom poslovanju koje objavljujemo u ovoj godini, a koje obuhvaća sve naše dosadašnje aktivnosti i buduće planove, čime definiramo dugoročnu viziju naše kompanije“ izjavio je Ivan Artuković, direktor Francka.

IICA inače obuhvaća sve sudionike ovoga procesa predvodeći integraciju klimatskih ciljeva u sve politike, potičući stalnu komunikaciju između zakonodavnih tijela, stručnjaka, poslovnog sektora i građana.

„Iznimno nas veseli da je i vodstvo Franck d.o.o. prepoznalo da kroz IICA-u imaju direktan doticaj s novim načinom poslovanja koje u sebi sadrži i ESG- kriterije (okolišne, socijalne i upravljačke), a koji predstavljaju alat za prelazak gospodarstva na održivo gospodarstvo. Upravo takve kompanije sa svojim „vizionarskim vodstvom“ koje prepoznaju ovaj trenutak, suoče se s izazovima te krenu s provođenjem potrebnih procesa za ostvarivanje ESG ciljeva, poslovat će uz veći povrat ulaganja, te bolji pristup jeftinijim izvorima financiranja od onih kompanija koje nastavljaju s politikom upravljanja svojim resursima na tradicionalan način. Nama je kao stručnjacima zadovoljstvo što možemo dodatno pomoći takvim kompanijama poput Francka da budu predvodnica i uzor mnogim drugim kompanijama na putu prelaska gospodarstva u održivo gospodarstvo, a sve radi ostvarenja zajedničkog cilja – da Europa bude prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine.“ dodala je Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti.
Svrha IICA-e je pomoći poslovnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju emisija CO2, implementaciji Niskougljične strategije, Strategije prilagodbe i Europskog Zelenog plana u njihove poslovne planove i procese te time njihovog održivog, zelenog gospodarskog razvoja i rasta kako u Republici Hrvatskoj tako i u EU, uz očuvanje okoliša i klime.

Tagovi: Franck, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti, Ivan Artuković
PROČITAJ I OVO
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE