GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit BioNTecha oštro pala

Dobit BioNTecha oštro pala
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2023 / 17:50
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka biotehnološka tvrtka BioNTech objavila je u ponedjeljak da su joj neto dobit i prihod znatno smanjeni u prvom tromjesečju zbog pada potražnje za cjepivom protiv Covida-19.

Neto dobit u prva tri ovogodišnja mjeseca pala je na 502 milijuna eura, s 3,7 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni prihod iznosio je 1,28 milijardi eura i bio je gotovo 80 posto manji nego godinu dana ranije, što u tvrtki pripisuju manjim komercijalnim prihodima od isporuke i prodaje cjepiva protiv Covida -19 diljem svijeta.

Prihod od cjepiva protiv Covida-19 pali su nešto više od 80 posto, na 1,26 milijardi eura, objavila je kompanija.

Prošlog je tjedna Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ukinula globalno izvanredno stanje zbog Covida-19, rekavši da se virus koji je prouzročio smrt više od 6,9 milijuna ljudi sada treba liječiti 'u paketu' s drugim zaraznim bolestima.

BioNTech je ponovno potvrdio poslovne prognoze za 2023. prema kojima u ovoj godini očekuje prihod od cjepiva od oko pet milijardi eura. Usporedbe radi, u prošloj im je godini prihod od prodaje cjepiva iznosio 17,2 milijarde eura.

Tagovi: BioNTech, Pfizer, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Luka Bar: Rast neto dobiti u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Luka Bar: Rast neto dobiti u prvom kvartalu
BAR - Luka Bar je za prva tri mjeseca ostvarila neto dobit u iznosu od 250 hiljada eura, što je za 42 hiljade bolji rezultat nego lani za isti period, pokazuje izvještaj objavljen na sajtu Montenegroberze.
U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza
POVRĆE
U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza
KOPRIVNICA - Podravka je počela dosad najveću sjetvu povrća i kukuruza te iz vlastite proizvodnje ove godine očekuje 3.100 tona rajčice te više od 2.100 tona paprike, graška i drugog povrća, izvijestili su u utorak iz Podravke.
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
AKVIZICIJE
Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji
ZAGREB - Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, nastavila je širenje u regiji novim investicijama na hrvatskom i slovenskom tržištu.
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LEVERKUSEN - Njemački farmaceutski i kemijski div Bayer u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 13,77 milijardi eura prihoda, što je 4,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
POSKUPLJENJA
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) će od 1. srpnja podići cijene svojih usluga za 6,5 posto i tako ih uskladiti s inflacijom, o čemu su počeli obavještavati svoje korisnike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE