GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda

Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 16:42
Autor: Siniša Malus
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.

Trgovanje dionicama tvrtke privremeno je obustavljeno na Londonskoj burzi nakon što je tvrtka objavila neplanirano ažuriranje trgovanja.

Dr. Martens rekao je da očekuje da će njegov veleprodajni prihod u SAD-u 2025. biti dvoznamenkasti pad u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom na to da je njegova knjiga narudžbi za jesen i zimu — koja predstavlja polovicu veleprodajnih prihoda tvrtke u regiji — “značajno” dolje.

Poslovni plan pretpostavlja da će se prihodi u 2025. smanjiti za jednoznamenkasti postotak u odnosu na prethodnu godinu, navodeći kao razlog nemogućnost nadoknade inflacije u sljedećoj godini bez daljnjih namjera povećanja cijena.

"Izgradili smo bazu operativnih troškova u iščekivanju većeg poslovanja, međutim sa slabijim prihodima trenutno vidimo značajno smanjenje zaduženosti kroz zaradu", rekao je izvršni direktor Kenny Wilson, koji će odstupiti s dužnosti u ožujku 2025.

Glavni direktor robne marke Ije Nwokorie trebao bi ga zamijeniti na čelnoj poziciji.

U bilješci od utorka, analitičari RBC-a označili su negativan sentiment o dionicama i rekli da će se tržišta kratkoročno usredotočiti na smjernice za 2025. godinu. Budući da su potrošači srednjeg tržišta pod pritiskom inflacije, moglo bi doći i do pada unutar kategorije, kažu analitičari.

Analitičari Investeca u međuvremenu su u bilješci od utorka rekli da ne očekuju dokaze o oporavku uspješnosti dr. Martensa u SAD-u do kraja druge polovice godine, dok odvojeno priznaju "snažnu" generaciju kapitala britanskog postolara i njegovu dugoročniji potencijal rasta.

Dr. Martens podnio je tužbu Visokom sudu prošlog tjedna optužujući Temu za manipuliranje Google pretragama tako da se proizvodi koji izgledaju slično marki proizvođača čizama pojavljuju iznad njih, prema izvješću Sunday Timesa.

Ovo nije prvi put da je postolar poduzeo takav pravni postupak. Dr. Martens i drugi brendovi prethodno su tužili brend brze mode Shein 2021., optužujući ga za “jasnu namjeru prodaje krivotvorina”, prema izvješću Financial Timesa.

Tagovi: martens, martensice, shein, temu, Nwokorie, google
PROČITAJ I OVO
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE