GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura

Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 20:40
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.

Prema prijedlogu uprave, najveća slovenska osiguravajuća kuća trebala bi za dividende izdvojiti ukupno 39,8 milijuna eura.

Predložena dividenda trenutačno predstavlja pet posto dividendnog prinosa na dionice Zavarovalnice Triglav, priopćilo je osiguravajuće društvo. Prema mišljenju uprave i nadzornog odbora, takav dividendni prinos u skladu je s očekivanjima investitora i na razini očekivanog prosječnog dividendnog prinosa dionica europskih osiguravajućih društava u ovoj godini.

Prema riječima prvog čovjeka osiguravajućeg društva Andreja Slapara, Uprava i Nadzorni odbor, kao i uvijek, vodili su se načelom da je dividenda atraktivna za dioničare, a da je istovremeno uvjet održivosti, financijske stabilnosti i dalje rast i razvoj Triglav grupe.

Podsjetio je i da predložena isplata dividende uvelike premašuje prošlogodišnju neto dobit koja se zaustavila na 16,3 milijuna eura.

Prema riječima uprave, rezultati Grupe Triglav u 2023. godini bili su ispod prvotno planiranih, što je rezultat regulacije cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja i prirodnih masovnih gubitaka. U tekućoj godini očekuju normalizaciju poslovanja u skladu sa strategijom koncerna.

Nadzorni odbor danas je prihvatio revidirano godišnje izvješće Grupe Triglav i Zavarovalnice Triglav za 2023. godinu, koje će biti objavljeno u petak. Osiguravajuće društvo će 26. travnja objaviti i sazivanje redovne godišnje skupštine dioničara koja je zakazana za 4. lipnja.

Najveći dioničari osiguravajućeg društva su Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje s 34,5 posto udjela i Slovenski državni holding s 28,1 posto.

Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav, Andrej Slapar, DIVIDENDA
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE