GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding: Hotel Esplanade ostaje naša velika želja

Delta Holding: Hotel Esplanade ostaje naša velika želja
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 13:52
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Čelnici Delta Holdinga na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili prošlogodišnje rezultate i planove za ovu godinu.

O rezultatima Delte i pokretanju novog važnog projekta možete čitati OVDJE.

Na pitanje novinara SEEbiza, viša potpredsjednica Delta Holdinga za strategije i razvoj Marija Desivojević Cvetković potvrdila je interes Delte za preuzimanje zagrebačkog hotela Esplanade.

- Jesmo zainteresirani i to ne krijemo. No, sada čekamo odluku prodavatelja, pa u ovom trenutku ne možemo ništa više reći, poručila je Desivojević Cvetković.

Po njezinim riječima, više nije na stolu opcija o izgradnji hotela u Zagrebu, nop zahvalila je zagrebačkim gradskim vlastima na velikoj pomoći oko istraživanja mogućnosti u glavnom gradu Hrvatske.

Što se Delta Agrara tiče, zasad nema planova o preuzimanju Vupika niti nekog drugog dijela bivšeg Agrokora, sadašnje Fortenova grupe, odgovorio je SEEbizu Dejan Jeremić, generalni direktor Delta Agrara.

- Nije baš da jurimo za Vupikom, ali ako se steknu uvjeti, zašto da ne. Što se širenja u regiji tiče u kontekstu agrara, bacamo pogled prema Makedoniji. I ako bude sve u redu, moguće da ćemo već ove godine realizirati investiciju, rekao je Jeremić.

Na kraju smo se dotaknuli i vrlo aktualne teme rada od kuće odnosno rada na daljinu. I Delta Holding je u svom poslovanju osjetila taj problem.

- U ovom trenutku oko 700 radnika Delte radi od kuće. Naravno, tamo gdje to nije moguće, tamo ljudi rade na svojim radnim mjestima. Kao što ste i sami rekli, vrlo je izazovno. Rekla bih da se najveći nedostatak rada na daljinu tiče dijela "brainstorminga" u kojem je ipak kontakt uživo među ljudima nezamjenjiv, zaključila je Desivojević Cvetković.

I za kraj, predsjednik kompanije Miroslav Mišković je povodom tridesetog rođšendana Delte iskoristio priliku i najavaio druženje s novinarima koje bi se trebalo dogoditi kroz tri do četiri mjeseca, a to će se poklopiti s dovršetkom nove zgrade sjedišta kompanije Delta Holding.

- Nadamo se skorom završetku pandemije, što će nam omogućiti da se normalno družimo, zaključio je Mišković.

Tagovi: Delta Holding, hotel Esplanade, Marija Desivojević Cvetković, Živorad Vasić, Miroslav Mišković, Dejan Jeremić, Delta Agrar, Vupik
PROČITAJ I OVO
AstraZeneca investira milijardu i pol dolara u Singapur
INVESTICIJE
AstraZeneca investira milijardu i pol dolara u Singapur
LONDON - Britanska farmaceutska kompanija AstraZeneca planira u Singapuru izgraditi tvornicu vrijednu 1,5 milijardi dolara za proizvodnju lijekova protiv raka sljedeće generacije, javlja francuska novinska agencija AFP.
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
DOGOVOR
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
ZAGREB - Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja. Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave.
Ryanair povećao neto dobit 34%
SKOK
Ryanair povećao neto dobit 34%
DUBLIN - Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u poslovnoj je godini koja je završila krajem ožujka ostvario neto dobit od 1,92 milijarde eura, što je 34 posto više nego godinu prije. Prihodi su porasli za 25 posto na 13,4 milijarde eura, prenose strane novinske agencije.
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
REAKCIJE
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
PEKING - Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je danas da će zabraniti nekim američkim tvrtkama uvozne i izvozne aktivnosti povezane s Kinom, uključujući i prodaju oružja Tajvanu, te im zabraniti nova ulaganja u Kinu.
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
KARIJERE
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
ZAGREB - Glovo objavljuje imenovanje Lorenza Mayola novim generalnim direktorom za Hrvatsku. S te pozicije Mayol će upravljati dinamičnim širenjem i ubrzanim razvojem Glova u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE