GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene

Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 14:34
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.

Delta je u priopćenju navela da je potpisala ugovore sa zračnim lukama i vladama kojima se eliminira obaveza karantene na letovima između Atlante i Rima, nakon testiranja putnika na covid 19.

Američki prijevoznik udružio je snage s rimskom zračnom lukom Aeroporti di Roma i međunarodnom zračnom lukom Hartsfield-Jackson u Atlanti radi transatlantskog programa testiranja koji će omogućiti ulazak u Italiju bez karantene.

Program je u skladu s uredbom koju će uskoro izdati talijanska vlada.

Od 19. prosinca putnici i posada na novopokrenutim Deltinim letovima od zračne luke u Atlanti do međunarodne zračne luke Rim-Fiumicino bit će testirani i po dolasku u Italiju izuzeti od karantene.

Izuzeće će vrijediti za sve građane Europske unije, te za talijanske i američke državljane kojima je dopušteno putovati u Italiju zbog važnih, primjerice poslovnih i zdravstvenih razloga ili obrazovanja.

Putnici će morati imati negativan test na lančanu reakciju polimeraze COVID ili PCR najmanje 72 sata prije polaska, a bit će podvrgnuti i tri brza testa, u Atlanti prije ukrcaja, po dolasku u Rim-Fiumicino i prije polaska u SAD.

Od putnika će se također tražiti da po ulasku u SAD dadu informacije za potrebe protokola traženja kontakata.

Delta je uspostavila suradnju s američkom Klinikom Mayo koja je analizirala i ocijenila protokole testiranja putnika.

„Prema našim modelima, kada se protokoli testiranja povežu s više slojeva zaštite, uključujući obavezu nošenja maske, održavanje pravilnog razmaka i čišćenje okruženja, prognoziramo da bi rizik infekcije covidom 19 na letu popunjenom 60 posto trebao biti gotovo jedan na milijun“, izjavio je dužnosnik klinike Henry Ting.

Aviokompanija je uspostavila suradnju i s Odjelom za javno zdravstvo američke savezne države Georgije radi razvoja modela koji bi vladama omogućio otvaranje važnih međunarodnih tržišta putovanja.

Zračna luka Rim već je s Alitalijom provela probni let na destinacijama unutar Italije čiji su putnici testirani na covid 19.

Tagovi: Delta Air Lines, Alitalia
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE