GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cetis lani s nešto manjom neto dobiti

Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2024 / 20:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.

Nakon uspješno završene poslovne 2022. godine, u 2023. su se nagomilale izvanredne geopolitičke, gospodarske i katastrofalne okolnosti koje su oblikovale godinu punu izazova, navodi se u godišnjem izvješću kompanije i Grupe Cetis za poslovnu 2023. godinu, objavljenom danas na stranica Ljubljanske burze. Naglasili su da su, unatoč navedenim izazovima, uspjeli ostvariti veće prihode od prodaje i 18,3 milijuna eura čiste dobiti.

Matična tvrtka Cetis lani je povećala prihode za 8,8 posto, na 68,2 milijuna eura, od čega je 71 posto ostvareno u inozemstvu. 2023. godinu zaključio je s neto dobiti od 16,3 milijuna eura, što je 12,8 posto manje nego prethodne godine.

Prošle godine u Sloveniji je nastavljen trend masovne zamjene svih dokumenata, a povećao se i broj izdanih tahografskih kartica. Istodobno su naglasili da je slovenska osobna iskaznica dobila više nagrada, uključujući zlatnu državnu nagradu za inovativnost 2023.

Na stranim tržištima uspješno su realizirali bitne projekte i stekli neke nove. "Ponosni smo na dugogodišnje povjerenje naših dugogodišnjih strateških poslovnih partnera, kao i na povjerenje novih", istaknuli su.

Među ostalim, slali su putovnice u Nigeriju i Honduras, a dijelove putovnica u Meksiko i Ekvador. Ugovori su se nastavili provoditi za Ekvatorijalnu Gvineju, Burundi, Niger, Liberiju, Gvineju Bisau, Maldive i Gambiju. U Liberiji su uspješno pokrenuli projekt izrade radnih dozvola za strance, a dokumenti za prijevoz poslani su u Bosnu i Hercegovinu.

Ujedno su najavili da će zbog uspješnog poslovanja posljednjih godina i potražnje za postojećom poslovnom zgradom u Celju ove godine krenuti s izgradnjom nove proizvodno-poslovne zgrade veličine više od 9000 četvornih metara. , a pritom će se ulagati iu najmoderniji hardver i softver. Završetak cijelog projekta očekuje se u sljedeće tri godine.

Tagovi: cetis, tisak, pakiranje
PROČITAJ I OVO
Rekordni rezultati Krke u prvom kvartalu
REKORDI
Rekordni rezultati Krke u prvom kvartalu
NOVO MESTO - Grupa Krka u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 486,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
PLANOVI
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
FRANKFURT - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn planira u budućnosti koristiti prozirne barijere za zaštitu od buke u gradovima i na slikovitim rutama.
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
AKVIZICIJE
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
RIJEKA - Splitski Tommy, vodeći maloprodajni trgovački lanac u Dalmaciji, preuzet će posrnuli riječki trgovački lanac Brodokomerc Novu.
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
INVESTICIJE
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
LJUBLJANA - Bugarski investicijski fond Black Peak Capital najavio je u utorak u Ljubljani dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u slovenska mala i srednja poduzeća, nakon što je već uložio 15 milijuna eura u ljubljansku biotehnološku tvrtku Geneplanet.
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
AGONIJA
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
BERLIN - Esprit Europe GmbH i šest drugih njemačkih kompanija modne grupacije u srijedu će podnijeti zahtjev za nesolventnost pod samoupravom, priopćila je tvrtka, dok hongkonška grupacija odjeće Esprit Holdings nastoji restrukturirati svoje europsko poslovanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE