GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch otvorio tvornicu u Sloveniji

Bosch otvorio tvornicu u Sloveniji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz / sta
LJUBLJANA - Bosch Rexroth, slovenska tvrtka koja je dio istoimene njemačke grupacije, otvorila je novi poslovno-proizvodni pogon u blizini ljubljanske zračne luke.

Sada će tamo preseliti zaposlenici s tri lokacije tvrtke, a širenjem proizvodnje bit će otvorena najmanje 123 nova radna mjesta.

Bosch Rexroth je u Sloveniji prisutan već 25 godina, od 1998. godine kada je Domel prodao Indramat Elektromotorji Mannesmannu Rexrothu. Tvrtka je 2016. preimenovana u Bosch Rexroth i sada je važan dio grupe koja je prošle godine ostvarila 7 milijardi eura prihoda.

- Također imamo ambiciozan plan doseći 10 milijardi eura prodaje do 2028., rekao je Reinhard Schäfer, član izvršnog odbora Bosch Rexroth AG zadužen za proizvodnju i upravljanje kvalitetom, na predstavljanju 16. juna. Tome će doprinijeti i novi proizvodni pogon na Brniku, rekao je.

Martin Andreas Hansen, direktor Bosch Rexroth Slovenija, istaknuo je da će novi pogon od 24.500 četvornih metara imati 14.000 četvornih metara proizvodnih površina, 4.000 četvornih metara rezerviranih za logistiku, 4.000 četvornih metara ureda i 2.500 četvornih metara tehnička područja.

Gradnja pogona Brnik započela je sredinom 2022. godine, a danas je dobar dio aktivnosti tvrtke već preselio tamo.

Tvrtka je specijalist za razvoj i proizvodnju najzahtjevnijih elektromotora i transformatora za točkasto zavarivanje za automobilsku industriju, alatne strojeve i automatizaciju proizvodnje. Riječ je o maloserijskom proizvođaču složenih proizvoda prilagođenih specifičnim zahtjevima kupaca.

Nova tvornica proširit će proizvodni asortiman tvrtke i na odvijače. Na Brnik će se preseliti i dio proizvodnje iz Njemačke. Trenutno se statori proizvedeni u Sloveniji uglavnom transportiraju u Njemačku i tamo sastavljaju u servo motore, no sad će se proizvodnja racionalizirati u Sloveniji.

Za tri godine proizvodnja tvrtke trebala bi se povećati za 200%. Broj zaposlenih na početku izgradnje bio je oko 400, a do kraja godine trebao bi porasti na više od 500.

Tagovi: Bosch, Bosch Rexroth
PROČITAJ I OVO
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
INVESTICIJE
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
TOMISLAVGRAD - Nova era industrijskog razvoja obasjava manje razvijeni kraj, kako se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o. na području Tomislavgrada.
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
PROBLEMI
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
MOSTAR - U ponedjeljak je u Zračnu luku Mostar prisilno sletio manji zrakoplov.
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE