GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch najavio novu veliku investiciju u Mađarsku

Bosch najavio novu veliku investiciju u Mađarsku
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 09:14
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologija i usluga, dodatno jača svoju lokaciju u Miskolcu, koja je dio njegovog odjela električnih alata. Njegova podružnica Robert Bosch Power Tool Kft. završit će dvije investicije ukupne vrijednosti gotovo 70 milijardi HUF (oko 182 milijuna eura) do kraja 2024.

Tvrtka će uložiti više od 54 milijarde HUF u stvaranje logističkog i distribucijskog centra u Miskolcu kako bi zadovoljila sve veće potrebe za skladištenjem i distribucijom, te više od 15,7 milijardi HUF u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta.

Mađarska vlada osigurat će ukupno oko 10,2 milijarde HUF nepovratnih novčanih subvencija nakon financiranja za dvije investicije na temelju pojedinačne vladine odluke (EKD). Najavi ulaganja nazočili su Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine, István Szászi, predstavnik grupe Bosch u Mađarskoj i László Fükő, direktor tvrtke Robert Bosch Power Tool Kft.

“Naša izvanredna postignuća dugujemo našoj međunarodno naprednoj tehnološkoj infrastrukturi, stručnosti i predanosti. Ova investicija naglašava važnost tvornice u Miskolcu za Bosch,” naglasio je Fükő.

Bosch kaže da je cilj velike investicije stvoriti visoko automatiziranu strukturu skladišta u industrijskom parku Miskolc. Kompleks, koji će se prostirati na gotovo 100.000 četvornih metara, služit će nekoliko ključnih logističkih funkcija.

Nova struktura postat će jedno od vodećih skladišta distribucije gotovih proizvoda unutar odjela za električne alate tvrtke u istočnoeuropskoj regiji. Sadašnji regionalni uslužni centar koji između ostalog obavlja aktivnosti pakiranja, koji je otvoren 2017. i nalazi se unutar istog industrijskog područja kao i lokacija u Miskolcu, također će se tamo preseliti, a lokacija će služiti i kao skladište gotovih proizvoda i sirovina.

Novonajavljeno ulaganje za povećanje kapaciteta u Boschevoj tvornici u Miskolcu potaknut će razvoj i proizvodnju novih baterija, bežičnog napajanja i vrtnih alata, potičući inovacije, kažu u tvrtki.

Tagovi: Bosch, Robert Bosch Power Tool Kft.
PROČITAJ I OVO
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
PRODAJA
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
ZAGREB - Adriatic Luxury Hotels (ALH), vodeća hotelska grupacija s portfeljem luksuznih hotela i vila na području Dubrovnika u Hrvatskoj, objavila je stratešku prodaju hotela Odisej, jedinstvene nekretnine smještene u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu.
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
INVESTICIJE
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
TOMISLAVGRAD - Nova era industrijskog razvoja obasjava manje razvijeni kraj, kako se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o. na području Tomislavgrada.
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
PROBLEMI
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
MOSTAR - U ponedjeljak je u Zračnu luku Mostar prisilno sletio manji zrakoplov.
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE