GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borut Flander preuzima vodstvo Intereurope

Borut Flander preuzima vodstvo Intereurope
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2023 / 19:39
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzornici Intereurope na današnjoj su sjednici novim predsjednikom Uprave imenovali Boruta Flandru, kojem četverogodišnji mandat počinje 1. studenoga. Upoznati su i s poslovanjem u prvom polugodištu u kojem je koncern Intereuropa smanjio prihode od prodaje za tri posto, na 95 milijuna eura.

Najveći dio svoje poslovne karijere Flander je posvetio sveobuhvatnom strateškom restrukturiranju i poslovnom razvoju prodaje tvrtki u kojima je radio. Nedavno je bio direktor tvrtke Kovinoplastika Lož, objavila je Intereuropa putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

U upravi će se pridružiti zamjeniku predsjednika uprave Alešu Klavžaru i članici uprave, radničkoj direktorici Blanki Česnik Wolf. Na čelu Intereurope u 2022. bio je Damijan Vajs koji je početkom godine podnio ostavku na to mjesto. Iz Intereurope su tada najavili da će on tvrtku voditi najkasnije do 3. lipnja.

Nadzorni odbor upoznao se i s poslovanjem koncerna Intereuropa u prvom polugodištu ove godine. Kako objašnjavaju iz tvrtke, zaostajanje prodaje za usporedivim prošlogodišnjim rezultatima najvećim je dijelom posljedica normalizacije tržišta, odnosno pada cijena pomorskih i zrakoplovnih karata nakon završetka pandemije covida-19. Smanjena je prodaja usluga kopnenog i interkontinentalnog transporta, dok su poslovna područja logističkih rješenja i ostalih usluga povećala prihode.

Operativna dobit prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) iznosila je 8,2 milijuna eura, što je 11 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine. S 4,4 milijuna eura polugodišnja operativna dobit (EBIT) bila je pet posto veća nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit smanjena za 17 posto na 2,7 milijuna eura. Time je bila osam posto niža od planirane, na što su ponajviše utjecali viši troškovi financiranja, pojašnjavaju iz tvrtke.

Neto financijski dug grupe na kraju prvog polugodišta iznosio je 38,1 milijuna eura, što je 4,4 milijuna eura manje nego na kraju 2022. godine, a najvećim je dijelom rezultat smanjenja financijskih obveza.

Matična tvrtka Intereuropa u razdoblju od siječnja do lipnja ostvarila je 64,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je četiri posto manje nego u istom razdoblju lani. EBITDA je smanjena za jedan posto na 4,3 milijuna eura, a čista dobit za 22 posto na nešto manje od 2,1 milijun eura. Taj pad najvećim je dijelom posljedica viših troškova rada i lošijeg rezultata financiranja, navodi se u polugodišnjem izvješću o poslovanju.

Tagovi: Borut Flander, IntereuropA
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE