GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt ulaže 500 milijuna eura u širenje u Africi

Bolt ulaže 500 milijuna eura u širenje u Africi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2023 / 21:50
Autor: SEEbiz
TALLINN - Estonska tvrtka za usluge prijevoza Bolt najavila je planove za ulaganje 500 milijuna eura u poboljšanje svojih operacija diljem Afrike u sljedeće dvije godine, predviđajući da bi se oko 300.000 novih vozača i kurira moglo pridružiti platformi 2023. godine.

"Tijekom proteklih sedam godina izgradili smo snažan tim od 500 ljudi u Africi i ostajemo predani dugoročnom ulaganju u lokalne zajednice", izjavio je osnivač i izvršni direktor tvrtke Villig Markus u izjavi.

"U vrijeme kada se mnoge zemlje suočavaju s gospodarskim izazovima, nastavit ćemo povećavati našu prisutnost u Africi kroz ovu novu investiciju, koja nudi ogroman potencijal za stvaranje novih radnih mjesta i mogućnosti zarade za vozače i kurire."

Bolt je svoje poslovanje u Africi pokrenuo 2016. godine, počevši s Južnom Afrikom, a od tada se proširio na Keniju, Ganu, Nigeriju, Ugandu i Tunis.

Bolt Business, ogranak tvrtke za korporativna putovanja, također je predstavljen u Nigeriji, Južnoj Africi, Gani, Tanzaniji i Keniji, nudeći lokalnim tvrtkama ono što naziva sigurnim i pristupačnim načinima putovanja za njihove zaposlenike.

“Radimo na tržištima na kojima je nezaposlenost često visoka, a nastavkom širenja naših usluga ponudit ćemo ljudima nove prilike da dobro zarade za život kao vozači, kao i milijunima kupaca siguran, pouzdan i pristupačan način kretanja oko njihovog grada,” rekao je Markus, koji se ranije u veljači sastao s Boltovim timovima u Keniji i Južnoj Africi.

Tagovi: Bolt, Bolt Business, Villig Markus
PROČITAJ I OVO
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
SJAJNE BROJKE
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
NEW YORK - Walmart je u četvrtak nadmašio očekivanja tromjesečne zarade i prihoda, budući da je diskont ostvario značajne dobitke u e-trgovini, povećao profit s novijim poslovima poput oglašavanja i pridobio više kupaca s visokim primanjima.
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
SOLIDNO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
ESSEN - Siemens, jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Europi, zabilježio je pad prodaje od 19 milijardi eura (oko 21 milijardu dolara) u zadnjem kvartalu, a dobit je pala za 38% na 2,2 milijarde eura.
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
FRANKFURT - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom zabilježila je pad neto dobiti od 87,1% na 1,98 milijardi eura (2,15 milijardi dolara) u prvom tromjesečju, u odnosu na 15,36 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, objavila je tvrtka u četvrtak.
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
OTVORENJE
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
TISZAUJVAROS - MOL-ov polioil kompleks u Tiszaújvárosu, vrijedan 1,3 milijarde eura, s kapacitetom od oko 200.000 tona polioila godišnje, svečano je otvoren.
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
LONDON - Britanski niskotarifni zračni prijevoznik easyJet u prvom je polugodištu smanjio gubitak u poslovanju, objavila je u četvrtak kompanija, najavivši odazak svog izvršnog direktora Johana Lundgrena idućoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE