GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Avioni Boeing 737 Max 9 ostaju prizemljeni nakon incidenta u SAD-u

Avioni Boeing 737 Max 9 ostaju prizemljeni nakon incidenta u SAD-u
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2024 / 16:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) rekla je u petak da će svi zrakoplovi Boeing 737 Max 9 ostati prizemljeni dok proizvođač zrakoplova ne dostavi dodatne informacije. FAA želi provesti temeljitu istragu u svjetlu incidenta od prije tjedan dana kada je ploča na vratima otpala s aviona Alaska Airlinesa nedugo nakon polijetanja.

"Zbog sigurnosti američkih putnika, svi zrakoplovi Boeing 737 Max 9 ostat će prizemljeni do opsežne inspekcije zrakoplova, pravilnog održavanja i pregleda svih dobivenih podataka", rekla je FAA, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Ploča vrata otpala je s Boeinga 737 Max 9 Alaska Airlinesa sa 177 ljudi nedugo nakon polijetanja prošle subote. Zrakoplov je morao prinudno sletjeti, a nekim je putnicima bila potrebna liječnička pomoć. Nije bilo smrtno stradalih niti teže ozlijeđenih.

FAA je prizemljila sve nove Boeingove zrakoplove 737 Max 9 u SAD-u ubrzo nakon incidenta. Bio je to prvi veliki sigurnosni problem u letu na zrakoplovu kompanije Boeing nakon nekoliko fatalnih nesreća zrakoplova 737 MAX 2018. i 2019. Čak su i tada zrakoplovi Boeinga bili prizemljeni na dulje vrijeme.

“Radimo jako da se ovako nešto više ne dogodi. "Naša jedina briga je sigurnost američkih putnika, a Boeing 737 Max 9 se neće vratiti na nebo dok ne budemo potpuno sigurni da je siguran", rekao je glasnogovornik FAA Mike Whitaker.

FAA je također rekla da želi dobiti više informacija od Boeinga prije nego što odobri predložene upute za inspekciju i održavanje od strane proizvođača. Istodobno je dodala kako je opsežna priroda Boeingovih uputa ohrabrujuća.

Akcija FAA-e do sada je utjecala na stotine letova. Alaska Airlines, koja ima flotu od 65 737 Max 9s, rekla je da je do sada morala otkazati između 110 i 150 letova dnevno zbog naloga o prizemljenju.

Tagovi: BOEING, ALASKA, ALASKA AIRLINES
PROČITAJ I OVO
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - U Njemačkoj nešto više tvrtki planira dizanje cijena, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
Građevinski sektor u velikim problemima zbog nedostatka radnika
PROBLEMI
Građevinski sektor u velikim problemima zbog nedostatka radnika
KRIŽEVCI - Građevinski sektor muči veliki nedostatak radne snage. Donedavno glavni problem bila je plaća.
Merck i korejski KAIST ulaze u R&D partnerstvo
PARTNERSTVO
Merck i korejski KAIST ulaze u R&D partnerstvo
BERLIN - Njemačka tvrtka za znanost i tehnologiju Merck i Korejski napredni institut za znanost i tehnologiju (KAIST) namjeravaju surađivati kako bi ubrzali napredak u znanostima o životu.
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
FINANCIRANJE
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
POREČ - Valamar Riviera izvijestila je da je dana 29. svibnja 2024. godine za potrebe financiranja izgradnje novog resorta za cjelogodišnji turizam najviše kvalitete, što predstavlja najznačajniju i najveću pojedinačnu investiciju u hrvatski turizam u zoni Pical u Poreču, sklopilo Ugovor o klupskom kreditu s Erste & Steiermärkische bank d.d. i Privrednom bankom Zagreb d.d.
Srpsko tržište digitalnog oglašavanja u 2023. poraslo za 27,5%
SNAŽAN RAST
Srpsko tržište digitalnog oglašavanja u 2023. poraslo za 27,5%
BEOGRAD - Industrija digitalnog oglašavanja u Srbiji je prošle godine porasla za 27,5 odsto u odnosu na 2022. godinu, odnosno sa 83 miliona evra na 106 miliona evra, rezultati su AdEx istraživanja koje prenosi Netokracija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE