GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon odustaje od planova za desetke američkih skladišta

Amazon odustaje od planova za desetke američkih skladišta
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2022 / 22:18
Autor: SEEbiz / Bloomberg
SAN FRANCISCO - Amazon.com Inc., odlučan smanjiti veličinu svoje opsežne dostave usred usporavanja rasta prodaje, napustio je desetke postojećih i planiranih objekata diljem SAD-a, prema pozorno promatranoj konzultantskoj tvrtki.

MWPVL International Inc., koji prati Amazonov otisak na nekretninama, procjenjuje da je tvrtka ili zatvorila ili ukinula planove za otvaranje 42 objekta s ukupno gotovo 25 milijuna četvornih stopa korisnog prostora. Tvrtka je odgodila otvaranje dodatne 21 lokacije, ukupne površine od gotovo 28 milijuna četvornih stopa, prema MWPVL-u. Div e-trgovine također je otkazao nekoliko europskih projekata, uglavnom u Španjolskoj, priopćila je tvrtka.

Samo ovaj tjedan Amazon je upozorio dužnosnike u Marylandu da planira zatvoriti dvije dostavne stanice sljedeći mjesec u Hannoveru i Essexu, blizu Baltimorea, koje zapošljavaju više od 300 ljudi. Ovi potezi su upečatljiv kontrast s prethodnim godinama, kada je najveća svjetska tvrtka za e-trgovinu obično ulazila u jesen žureći otvoriti nove objekte i zaposliti tisuće radnika kako bi se pripremila za sezonu blagdanske kupovine. Amazon nastavlja otvarati pogone tamo gdje mu je potrebno više prostora kako bi zadovoljio potražnju kupaca.

"Preostaju neka ozbiljna smanjenja prije kraja godine - u Sjevernoj Americi i ostatku svijeta", rekao je Marc Wulfraat, osnivač i predsjednik MWPVL-a. "Rekavši ovo, nastavljaju živjeti s novim objektima ove godine nevjerojatnom brzinom."

Maria Boschetti, glasnogovornica Amazona, rekla je da je uobičajeno da tvrtka istražuje više lokacija odjednom i vrši prilagodbe "na temelju potreba diljem mreže".

“Odmjeravamo različite čimbenike kada odlučujemo gdje ćemo razvijati buduće stranice kako bismo najbolje služili korisnicima”, rekla je u izjavi poslanoj e-poštom.

"Imamo desetke centara za isporuku, centara za sortiranje i stanica za dostavu u izgradnji i razvoju diljem svijeta.", zaključila je.

Tagovi: Amazon, skladište, Maria Boschetti
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE