DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCESIJE
 
TV Plus trajno ostao bez koncesije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.05.2013. - 17:03:00

ZAGREB - Privatna televizija Tv Plus trajno je ostala bez koncesije, odlučilo je Vijeće za elektroničke medije. Činjenica da ta televizija dulje od 48 sati nije emitirala program bio je formalni razlog za oduzimanje koncesije, dok je stvarni razlog njezina gašenja financijske prirode. Nakladnik televizije nije, naime, mogao podmiriti obveze prema tvrtci Odašiljači i veze.

Odluku o trajnom oduzimanju koncesije Vijeće je donijelo nakon privremenog oduzimanja koncesije i produljenja roka u kojem nakladnik nije uspio riješiti svoja dugovanja.

Tv Plus počeo je emitirati kao mala lokalna televizija u Jastrebarskom, nakon čega se preselilo u Lučko i proširio koncesijsko područje na Zagreb, Karlovac, Samobor, Veliku Goricu i niz manjih mjesta.

Odluku o oduzimanju koncesije Vijeće je objavilo u Narodnim novinama.

Tv Plus druga je privatna televizija koja se ugasila zbog financijskih razloga. Prije nje, ugasio se Kapital Net, prva gospodarska televizija u regiji, koja je imala nacionalnu koncesiju.

Uz Tv Plus, krajem svibnja ugasila su se i dva privatna radijska nakladnika - Studio Minsk iz Umaga i Arena radio iz Pule, oba u vlasništvu Mirka Cetinskog.

Štura informacija da su se odrekli koncesije objavljena je na stranicama Vijeća, u kojem se podrobnije objašnjenje o razlozima takvog postupka danas se nije moglo dobiti.