GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zimska sezona u Crnoj Gori ove godine znatno lošija

Zimska sezona u Crnoj Gori ove godine znatno lošija
PODBAČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 12:58
Autor: SEEbiz / mina-business
PODGORICA - Zimska sezona bit će znatno lošija u odnosu na prošlu godinu zbog vremenskih neprilika, rekao je ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

Zabrinjavajuće je, kako je rekao, što iz godine u godinu imamo kašnjenje snijega, a ništa nismo učinili po pitanju infrastrukture da pripremimo skijališta za taj scenarij, prenosi RTCG.

"Zimska sezona je počela jako loše jer nismo imali vremenske prilike koje bi dovele snijeg, a samim tim i turiste u naše ski centre", rekao je Golubović gostujući u emisiji Dobro jutro Crna Gora na TVCG.

Naveo je da puno gubimo jer nemamo sustav za umjetno zasnježivanje, te da već dugo gori crveno svjetlo za taj problem.

Golubović je podsjetio na podatak da smo za razdoblje prosinac i siječanj ostvarili tek 20 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu.

"Nismo pripremili sustav za umjetno zasnježivanje", rekao je Golubović.

Da imamo sustav umjetnog zasnježivanja, dodaje Golubović, imali bismo veće prihode i nove kapacitete da ugostimo nove ljude na snijegu.

Ustvrdio je da je sustav za umjetno zasnježenje dugoročno isplativa investicija.

"Nije potrebno da cijelo skijalište bude pokriveno sustavom za umjetno zasnježivanje, nego dvije ili tri staze koje su glavne i da imate ekipu u nižim dijelovima staza gdje ima manje snijega, općenito bolje sustav za zasnježenje", pojasnio je Golubović

Tagovi: zima, snijeg, crna gora, kolašin, žabljak, golubović
PROČITAJ I OVO
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
MEME DIONICE
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
NEW YORK - Početkom tjedna velika pozornost bila je usmjerena na “meme” dionice poput onih GameStopa i AMC Entertainmenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE