GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završena dokumentacija za Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije

Završena dokumentacija za Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 17:57
Autor: SEEbiz
VINKOVCI - U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana završna konferencija projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije“. Buduća logističko-proizvodna zona predviđena je na lokaciji u Vinkovcima na površini oko 57 hektara na mjestu nekadašnjeg ranžirnog kolodvora.

Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije jedan je od deset strateških projekata stavljenih u plan razvoja 2021. – 2027. Izrada projektno-tehničke dokumentacije, u koju je uloženo 3.052.896,00 kuna odnosno 405.188,93 eura, temelj je za predstojeću veliku investiciju, istaknula je Zrinka Čobanković, ravnateljica županijske Razvojne agencije.

“Ovo je, recimo tako, prvi korak kako bi imali spremnu dokumentaciju i uskoro i građevinsku dozvolu, da onda možemo iznalaziti sredstva za fizičku realizaciju same zone. Ovaj projekt stavljen je u Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema gdje postoji mogućnost da se iz nacionalnih ili iz EU sredstava isfinancira fizička realizacija“, istaknula je Zrinka Čobanković

Zona će pružati usluge za obavljanje logističko-distribucijskih aktivnosti uz mogućnost skladištenja, a predviđene su i komunalno opremljene parcele za prodaju poduzetnicima za obavljanje proizvodno-prerađivačke i uslužne djelatnosti.

“Ovaj projekt omogućit će nove gospodarske aktivnosti, otvaranje novih radnih mjesta i razvoj lokalne zajednice. Važno je da naš ranžirni kolodvor dobije novi izgled i privuče poduzetnike i da iskoristimo ono što je najvažnije u ovom projektu, a to je geostrateški položaj“, istaknula je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Važnost geostrateškog ložaja posebno je istaknuo i župan Damir Dekanić.

“Moramo znati kako je riječ o velikom prostoru koji je povezan na željezničku prugu. U svijetlu trendova je činjenica kako je prijevoz željeznicom sve jeftiniji i povoljniji. Uskoro ćemo imati i povezanost s lukom Vukovar, radi se na projektu rekonstrukcije pruge prema Okučanima i dalje prema Zagrebu. Dakle, Vukovarsko-srijemska županija i grad Vinkovci ponovno imaju priliku doći u ono srce, čvorište prometnih pravaca“, kazao je župan Dekanić.

Projekt u kojemu su partneri Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, kazao je, ima veliki potencijal, ali i iziskuje ogromna sredstva.

“Sada nam predstoji pronaći modele i načine, gdje i kako financirati cijeli projekt, jer sredstva koja su potrebna su ogromna. Riječ je o gotovo 80 milijuna eura po zadnjim procjenama“, istaknuo je župan.

Tagovi: logistika, transport, vukovarsko-srijemska županija
PROČITAJ I OVO
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
MEME DIONICE
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
NEW YORK - Početkom tjedna velika pozornost bila je usmjerena na “meme” dionice poput onih GameStopa i AMC Entertainmenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE