GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 21:41
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a Wall Street je pratio ključnu konferenciju o umjetnoj inteligenciji i iščekivao nove smjernice monetarne politike Federalnih rezervi.

Dow Jones Industrial Average popeo se za 75,66 bodova, ili 0,2%, na 38.790,43. S&P 500 je dobio 32,33 boda, ili 0,63%, završivši na 5.149,42, dok je Nasdaq Composite napredovao 0,82% završivši na 16.103,45.

Dionice Nvidije stekle su 0,7% prvog dana GTC konferencije tvrtke - gdje se očekuje da će proizvođač čipova predstaviti svoje najnovije korake u umjetnoj inteligenciji. Analitičari su povisili svoje ciljane cijene kako je konferencija počela, a William Stein iz Truista predviđa rast od 34%. Dionice su porasle čak 4% u ponedjeljak ujutro.

Dionice Alphabeta završile su s rastom od 4,6% nakon što je Bloomberg News izvijestio da Apple pregovara s Googleom o uključivanju Gemini AI tvrtke u iPhone.

Ovi potezi dolaze nakon dva tjedna gubitaka uzrokovanih tehnologijom za S&P 500 i Nasdaq Composite. Dow Jones Industrial Average prošla je tri tjedna završio s gubicima.

"Današnji okus je rotacija u tehnologiju", rekao je Jay Hatfield, osnivač i izvršni direktor Infracapa. "U ovom smo sezonski slabom razdoblju i ljudi zapravo ne znaju što učiniti, pa na neki način izmjenjuju prodaju tehnologije i prodaju ostatka tržišta."

Hatfield očekuje da će tržišni uspon ponovno značajno poletjeti u travnju, kada započne sljedeća sezona zarada.

Ulagači također željno iščekuju sastanak o politici Federalnih rezervi ovog tjedna. Dvodnevni sastanak Saveznog odbora za otvoreno tržište počinje u utorak i završava objavom u srijedu.

Prema alatu CME FedWatch Tool, fjučersi fondova Fed-a trenutačno određuju cijene uz vjerojatnost od 99% da će Fed ovog tjedna ostaviti referentne kamatne stope nepromijenjene. Međutim, očekivanja smanjenja u lipnju pala su posljednjih dana na oko 55%.

Toplije od očekivanog očitavanje temeljne inflacije u veljači frustriralo je dionice i izazvalo zabrinutost da bi središnja banka mogla biti sklona višim kamatnim stopama dulje prije nego što započne sastanak o politici.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Google, nVIDIA, aLPHABET, aPPLE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
PIĆA
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
NEW YORK - Dr Pepper, 139 godina stara marka gaziranih pića, izjednačila se s Pepsi-Colom kao druga marka gaziranih bezalkoholnih pića u Americi iza Coca-Cole.
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze protekloga su tjedna pali, a zbog skraćenog radnog tjedna promet je bio skroman.
Koliko je poskupjela brza hrana?
POSKUPLJENJA
Koliko je poskupjela brza hrana?
NEW YORK - Potrošači su u nekoliko objava na društvenim mrežama "optužili" McDonald's da je posljednjih godina podigao cijene za čak 100 posto.
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
PAD
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
NEW YORK - Najvažniji svjetski burzovni indeksi prošloga su tjedna pali jer inflacija ne popušta tako brzo kako su se ulagači nadali, pa se čini da su procjene na tržištu o tempu smanjenja kamata središnjih banaka bile preoptimistične.
Zašto je glavni sastojak čokolade sve skuplji?
ROBNA TRŽIŠTA
Zašto je glavni sastojak čokolade sve skuplji?
LONDON - Ključni sastojak čokolade skočio je na robnim tržištima tijekom 2024.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE