GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nvidia i Arm na novim rekordima

Wall Street: Nvidia i Arm na novim rekordima
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 21:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je na novu najvišu razinu u ponedjeljak dok ulagači očekuju nove podatke o inflaciji i zaradi.

Indeks 30 dionica napredovao je 112 bodova ili 0,3%. S&P 500 kretao se oko ravne linije, dok je Nasdaq Composite porastao 0,2%.

Dionice proizvođača čipova Nvidia (NVDA) porasle su 2% i postigle novi rekord u ponedjeljak prije nego što su smanjile dobitak. Britanski dizajner poluvodiča Arm (ARM) također je skočio na novi rekord, produživši svoj uspon od prošlog tjedna.

S druge strane, Diamondback Energy porastao je gotovo 10% nakon što je objavio da će preuzeti proizvođača nafte i plina Endeavour Energy Partners. “Magnificent 7” titan Meta Platforms također je dodao više od 1%.

U petak je S&P 500 zatvorio iznad 5.000 po prvi put u povijesti. Širi indeks sada je porastao više od 5% od početka godine.

Sva tri glavna indeksa bilježe rast već peti tjedan zaredom, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq Composite prošli tjedan dodali 1,4%, odnosno 2,3%. Dow je neznatno porastao.

"Iako cijene američkih dionica sada imaju dosta dobrih vijesti, vjerujemo da je rast dobro podržan", napisao je Mark Haefele, glavni direktor za investicije UBS Global Wealth Management.

Oko 61 kompanija sastavnica indeksa S&P 500 će objaviti rezultate u tjednu koji je pred nama, uključujući dionice velike ekonomije Lyft, Instacart i DoorDash. Tvrtke kao što su AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro i Coca-Cola također će rasvijetliti stanje potrošača u SAD-u.

Trgovci će također pripaziti na najnoviju razinu indeksa potrošačkih cijena - ili CPI, ključnog mjerila inflacije - koja će biti objavljena u utorak ujutro. Više ključnih gospodarskih podataka očekuje se u četvrtak i petak, uključujući siječanjske podatke o maloprodaji, proizvodnji, uvozu i izvozu, novogradnji i indeksu proizvođačkih cijena ili PPI.

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, Nvidia, Arm, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
SESTRINSTVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
ZAGREB - Novoj Vladi i zdravstvenoj administraciji strukovne udruge medicinskih sestara uputit će 10-ak zahtjeva ključnih za rješavanje aktualnih problema hrvatskog sestrinstva.
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
KRIPTO SCENA
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
NEW YORK - Solanin izvorni token (SOL) vodio je u nedavnom oporavku cijena kriptovaluta, nadmašujući većinu velikih kompanija za digitalnu imovinu i uskoro bi mogao ciljati na nove vrhunce ciklusa.
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
PERADARSTVO
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
ZAGREB / LJUBLJANA - Članice Europske unije i europarlamentarci postigli su novi dogovor o pooštravanju ograničenja uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
LJUBLJANA - Najvažnije dionice na Ljubljanskoj burzi u prosjeku su poskupjele u ovom trgovačkom tjednu koji je obilježila objava poslovnih rezultata.
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
REKORDI
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average zatvorio je petak iznad ključne razine od 40.000 nakon što je dostigao tu referentnu vrijednost u prethodnoj sesiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE