GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Novi rekordi indeksa, Micron Technology dobitnik dana

Wall Street: Novi rekordi indeksa, Micron Technology dobitnik dana
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 21:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u četvrtak i dosegnuli nove rekorde.

Dow Jones Industrial Average skočio je za 269,24 boda, ili 0,68%, zatvorivši se na 39.781,37. S&P 500 je napredovao za 0,32% i završio na 5.241,53, dok je Nasdaq Composite porastao za 0,20% i završio na 16.401,84.

"Ljudi trenutno imaju povjerenja u Fed i da rezovi dolaze", rekao je Jay Woods, glavni globalni strateg u Freedom Capital Marketsu. “Na dobrom smo mjestu, a tržište vjeruje u priču o glatkom slijetanju. Što god Fed kaže, i dalje je glazba za uši tržišta.”

Micron Technology skočio je 14% na krilima odličnih poslovnih rezultata i zabilježio svoj najbolji dan od prosinca 2011. Vijesti su podigle sektor poluvodiča, a Nvidia i Marvell Technology dodale su svaka više od 1%. Taiwan Semiconductor i VanEck Semiconductor ETF (SMH) porasli su svaki za oko 2%, dok je Broadcom skočio 5,6%.

Neke megacap tehnološke dionice koje su predvodile nedavni porast također su pridonijele optimizmu, a Microsoft je dodao gotovo 1%. Tvrtka društvenih medija Reddit porasla je više od 48% u svom tržišnom debiju. Apple se suprotstavio širokom uzlaznom trendu, pavši 4% nakon što je Ministarstvo pravosuđa podiglo antimonopolsku tužbu protiv proizvođača iPhonea.

Industrijske dionice također su imale bolje rezultate, potaknuvši svoj S&P sektor za 1%. Stanley Black & Decker, Pentair i Rockwell Automation bili su među značajnim dobitnicima, skočivši svaki za oko 3%.

Pokreti u četvrtak slijede pobjednički dan na Wall Streetu koji je poslao tri glavna indeksa na nove najviše razine pri zatvaranju, pri čemu je S&P 500 po prvi put probio iznad 5.200.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Micron Technology, Apple, Microsoft, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
RAST
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
ŠANGAJ - Hong Kong je prednjačio među azijsko-pacifičkim dionicama u petak dok su tržišta pratila rast Wall Streeta, uz obnovljene nade u smanjenje stopa od strane američke središnje banke koja je ojačala tržišno raspoloženje.
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
OPTIMIZAM
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u četvrtak, budući da su novi podaci ponovno potaknuli nadu za smanjenje stope Federalnih rezervi kasnije ove godine.
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
KAMATNE STOPE
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
LONDON - Očekivano, britanska središnja banka Bank of England ni na ovom sastanku nije odlučila promijeniti središnju kamatnu stopu, koja tako ostaje na 16-godišnjem vrhu od 5,25 posto.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Zagrebačka je burza u četvrtak iznjedrila rast indeksa, ali i nešto slabiji promet.
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
VINO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
PARIZ - Globalna potrošnja vina prošle je godine pala na najnižu razinu od 1996. jer je inflacija gurnula cijene na rekordne razine i odbila potrošače koji se već bore s nižom kupovnom moći, objavila je Međunarodna organizacija za vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE