GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Minimalne promjene indeksa, Intel potonuo

Wall Street: Minimalne promjene indeksa, Intel potonuo
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 21:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 u srijedu je bio gotovo nepromijenjen, odustajući od ranijih dobitaka dok se tržište borilo da uzdrma težak početak drugog kvartala.

Širokim indeksom trgovalo se gotovo ravno, koketirajući s trećim negativnim danom zaredom. Nasdaq Composite porastao je za 0,2%. Dow Jones Industrial Average izgubio je 102 boda, ili 0,3%. Intel je potonuo 7,6% nakon što je tvrtka izvijestila o operativnim gubicima u svom poslovanju proizvodnje poluvodiča.

Nvidia, miljenica umjetne inteligencije, zašla je u minus unatoč tome što je veći dio srijede trgovala u porastu, umanjujući dobitke tržišta. S druge strane, megacap tehnološke dionice Netflix i Meta popele su se više od 1% svaka.

Više stope opteretile su tržište kao i od početka drugog kvartala ovog tjedna. Podaci ADP-a objavljeni u srijedu pokazuju da su privatne plaće u ožujku porasle više od očekivanog. Ponudio je još jedan znak otpornosti gospodarstva jer ulagači postaju sve zabrinutiji zbog puta smanjenja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi.

Dužnosnici Fed-a također su bacili vodu na mogućnost pada stopa prije nego kasnije. Predsjednik Fed-a Atlante Raphael Bostic rekao je za CNBC u srijedu ujutro da vidi samo jedan pad ove godine, negdje u četvrtom kvartalu. Predsjednik Feda Jerome Powell izjavio je poslijepodne da središnja banka treba više dokaza o ublažavanju inflacije prije snižavanja troškova posuđivanja novca.

Trgovci smatraju da je vjerojatnost od gotovo 99% da će stope ostati nepromijenjene na sastanku Fed-a o politici u svibnju, prema alatu CME FedWatch Tool od srijede poslijepodne. Predviđaju vjerojatnost smanjenja od 62,5% na lipanjskom okupljanju, što je značajan pad u odnosu na brojku od 70,1% zabilježenu prije tjedan dana.

Stopa na 10-godišnjoj američkoj obveznici u srijedu je ostao gotovo nepromijenjen nakon što je nakratko dosegnuo najvišu razinu od studenog. Nafta je porasla na svoje najskuplje cijene još u listopadu.

Neki promatrači tržišta općenito ostaju optimistični unatoč lošem početku tromjesečja, govoreći da dionice treba malo konsolidirati. Prvo tromjesečje, koje je završilo prošli tjedan, bilo je najbolje za S&P 500 od 2019. No čak i uz oporavak u srijedu, tri glavna indeksa i dalje su u padu u usporedbi s početkom tjedna.

Tagovi: Wall Street, intel, netflix, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
REKORDI
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average zatvorio je petak iznad ključne razine od 40.000 nakon što je dostigao tu referentnu vrijednost u prethodnoj sesiji.
Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je mješovitu izvedbu na Zagrebačkoj burzi.
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
POGONSKO GORIVO
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
NEW YORK - Bitcoin bilježi "nagli porast" u količinama među svojim novim institucionalnim investicijskim proizvodima - gotovo 1000 tvrtki iz Sjedinjenih Država kupilo je bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF).
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
PRIZNANJA
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
DUBROVNIK - Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja - Best Leisure Destination for Groups.
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
OTKRIĆA
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
WASHINGTON - Konglomerat Berkshire Hathaway, čiji je predsjednik i izvršni direktor američki multimilijarder Warren Buffett, najavio je investiciju koju od prošle godine drži u tajnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE