GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi pali, Intel i United Airlines među najvećim gubitnicima

Wall Street: Indeksi pali, Intel i United Airlines među najvećim gubitnicima
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 21:33
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku skraćenog trgovinskog tjedna.

Dow Jones Industrial Average pao je za 162,26 bodova, ili 0,41%, zatvorivši se na 39.313,64. S&P 500 pao je za 0,31% na 5.218,19, dok je Nasdaq Composite pao za 0,27% i smjestio se na 16.384,47.

Dionice Intela skliznule su 1,7% nakon što je Financial Times izvijestio da će nove kineske smjernice blokirati čipove tvrtke u vladinim poslužiteljima i računalima. United Airlines pao je 3,4% nakon što je Savezna uprava za zrakoplovstvo rekla da će pojačati nadzor nad prijevoznikom nakon niza sigurnosnih incidenata.

Tržište je na putu za svoj peti uzastopni mjesec rasta, a glavni indeksi su prošli tjedan ostvarili nove rekorde. S&P 500 dodao je otprilike 2,3% prošli tjedan, dok je Dow dobio nešto manje od 2% za svoj najbolji tjedan od prosinca, približivši se razini od 40.000. Nasdaq Composite je u međuvremenu skočio oko 2,9% tijekom tog razdoblja.

Ovi su pomaci potaknuti najnovijim primjedbama Federalnih rezervi koje su zadržale vremenski plan središnjih banaka za smanjenje kamata za ovu godinu, kao i stalnim entuzijazmom ulagača za tehnološke dionice usred porasta pokretanog umjetnom inteligencijom. Općenito raspoloženje ulagača i dalje je iznad povijesnog prosjeka, prema najnovijem tjednom istraživanju raspoloženja Američkog udruženja pojedinačnih ulagača, odražavajući postojan tržišni optimizam.

Ipak, neki ulagači strahuju od potencijalnog utjecaja prekomjernog porasta i viših za dulje kamatne stope. Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA Researchu, također je primijetio da su dionice postale skupe, pri čemu S&P sada trguje s premijom od 33% u odnosu na prosječni omjer cijene i zarade u posljednjih 20 godina, rekao je.

Ovog tjedna ulagači će dobiti dodatni uvid u kretanje inflacije iz indeksa cijena izdataka za osobnu potrošnju za veljaču, Fed-ovog željenog mjerača inflacije, objavljenog u petak ujutro. Reakcija tržišta bit će određena sljedećeg ponedjeljka, s obzirom na praznik Veliki petak

Tagovi: Wall Street, intel, united airlines, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
OPTIMIZAM
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u četvrtak, budući da su novi podaci ponovno potaknuli nadu za smanjenje stope Federalnih rezervi kasnije ove godine.
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
KAMATNE STOPE
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
LONDON - Očekivano, britanska središnja banka Bank of England ni na ovom sastanku nije odlučila promijeniti središnju kamatnu stopu, koja tako ostaje na 16-godišnjem vrhu od 5,25 posto.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Zagrebačka je burza u četvrtak iznjedrila rast indeksa, ali i nešto slabiji promet.
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
VINO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
PARIZ - Globalna potrošnja vina prošle je godine pala na najnižu razinu od 1996. jer je inflacija gurnula cijene na rekordne razine i odbila potrošače koji se već bore s nižom kupovnom moći, objavila je Međunarodna organizacija za vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
ŠANGAJ - Cijene dionica u Kini porasle su u četvrtak jer je uvoz porastao prema prošlim procjenama, a izvoz porastao u skladu s očekivanjima, dok je šire azijsko-pacifičko tržište bilo mješovito.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE