GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan

Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 22:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, produživši svoj pobjednički niz na šest dana, dok su se ulagači otresali nekih slabosti u tehnologiji.

Dow je dodao 0,44%, ili 172,13 bodova, zatvorivši se na 39.056,39. Indeks 30 dionica zabilježio je najduži niz pozitivnih dana u 2024. S&P 500 pao je za 0,03 boda, zatvorivši blizu ravne linije na 5.187,67. Nasdaq Composite povukao se za 0,18% i završio na 16.302,76.

Dionice Ubera pale su za 5,7% nakon što je tvrtka za dijeljenje prijevoza objavila iznenađujući neto gubitak i prihode od rezervacija slabije od očekivanih, dok je Intel izgubio više od 2% nakon što je proizvođač čipova smanjio svoje smjernice prihoda za drugo tromjesečje.

Dionice Tesle pale su za 1,7% nakon što je Reuters izvijestio da američki tužitelji istražuju je li kompanija počinila prijevaru u sklopu istrage Teslinih sustava autopilota.

Amgen i JPMorgan Chase najviše su pridonijeli dobitku Dow indeksa, napredujući više od 2% svaki.

Ulagači također probavljaju mnoštvo komentara Federalnih rezervi. Predsjednica Bostonskog Feda Susan Collins rekla je u primjedbama u srijedu da će Fedova politika kamatnih stopa vjerojatno morati ostati na sadašnjoj razini sve dok inflacija ne krene "održivo" prema cilju središnje banke od 2%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE