GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones pao četvrti uzastopni dan

Wall Street: Dow Jones pao četvrti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 22:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi pali su u četvrtak u naletu nestabilnog trgovanja uoči izvješća o radnim mjestima u ožujku.

Nagli skok cijena nafte i strahovi da bi Federalne rezerve mogle odustati od smanjenja kamatnih stopa pogoršali su raspoloženje ulagača.

Dow Jones Industrial Average izgubio je 530,16 bodova, ili 1,35%, zabilježivši četvrti uzastopni dan pada. S&P 500 izgubio je 1,23 posto. Tehnološki bogat Nasdaq Composite pao je 1,4%. Tri glavna prosjeka oštro su se smanjila krajem sesije, pavši više od 2% od svojih unutardnevnih najviših vrijednosti. Između vrhova i padova dana, Dow s 30 dionica zanjihao se za više od 860 bodova.

Sirova nafta skočila je u podne, što se poklopilo s preokretom raspoloženja na tržištu. Nafta WTI premašila je 86 dolara po barelu i dosegnula najvišu razinu od listopada, što je izazvalo zabrinutost oko cijena energije koje pomažu ponovnom ubrzanju inflacije.

Predsjednik Feda Minneapolisa Neel Kashkari također je komentirao u četvrtak poslijepodne da se pita bi li središnja banka uopće trebala smanjiti stope ako inflacija ostane ljepljiva, dodajući nedavnom zboru govornika Feda koji su konzervativno govorili o politici. 10-godišnji trezorski prinos
podigao nizak dio sjednice o Kashkarijevim komentarima. Zadnji put se trgovalo po 4,305 posto. Referentni prinos na trezorske obveznice nakratko je dosegao 4,429% u srijedu, što je nova najviša vrijednost ove godine.

"Ulagači trenutno zauzimaju stav čekanja i promatranja", rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg CFRA Research. "Desetogodišnji prinos ključna je pokretačka snaga zbog zabrinutosti Feda koja implicira da im se ne žuri snižavati stope, što potvrđuje izreku da će Fed sporije snižavati kamatne stope."

Tržište je i dalje skupo, s obzirom na to da se S&P 500 trguje s premijom od 33% u odnosu na svoj dugoročni prosjek, dodao je Stovall.

"Smatram da je to pomalo zabrinjavajuće", rekao je. "Mislim da je samo pitanje vremena prije nego što završimo probaviti neke od ovih dobitaka."

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
NEW YORK - Američki indeksi pali su u srijedu jer je zapisnik sa sastanka Federalnih rezervi u svibnju izazvao zabrinutost zbog tvrdoglave inflacije, što ukazuje da središnja banka možda neće uskoro smanjiti kamatne stope.
Zapisnici Federalnih rezervi: Zabrinutost zbog izostanka napretka oko inflacije
BRIGE
Zapisnici Federalnih rezervi: Zabrinutost zbog izostanka napretka oko inflacije
WASHINGTON - Dužnosnici Federalnih rezervi postali su zabrinutiji na svom posljednjem sastanku o inflaciji, a članovi su naznačili da im nedostaje samopouzdanja da krenu naprijed u smanjenju kamatnih stopa.
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio pozitivni niz, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio pozitivni niz, indeksi porasli
ZAGREB - Blagi rast indeksa i nešto bolji promet obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
Tomašević: Projekt Zagreb ide, dobit će EU sufinanciranje za vodovodnu mrežu
TVRDNJE
Tomašević: Projekt Zagreb ide, dobit će EU sufinanciranje za vodovodnu mrežu
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je poručio da će pravi poziv za EU sufinanciranje projekta vodoopskrbe i odvodnje "Projekta Zagreb" tek uslijediti i očekuju EU sufinanciranje, a moći će ga dobiti tek kad Grad 3. kolovoza stupi u posjed pročistaču otpadnih voda.
Kina uvodi sankcije američkim proizvođačima oružja
SANKCIJE
Kina uvodi sankcije američkim proizvođačima oružja
PEKING - Kina je uvela sankcije skupini američkih tvrtki povezanih s vojnom industrijom i njihovim višim dužnosnicima, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova, navodeći među razlozima američko naoružavanje Tajvana i sankcije kineskim tvrtkama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE