GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada kupuje lijek protiv covida, jedna doza 15.500 kuna

Vlada kupuje lijek protiv covida, jedna doza 15.500 kuna
LIJEK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2021 / 12:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u srijedu ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o nabavi kombiniranog lijeka za liječenje covida-19 proizvođača F. Hoffmann - La Roche.

Nakon što je Europska komisija u pregovorima s proizvođačem lijeka u postupku zajedničke nabave omogućila nabavu kombiniranog lijeka za liječenje covida, koji se sastoji od kasirivimaba i imdevimaba, svaka pojedina članica EU-a mora potpisati posebni ugovor s podružnicom kompanije Roche u zemlji isporuke.

Za potpisivanje tog ugovora Vlada je ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti Alemku Markotić, čime će se omogućiti nabava lijeka do 31. prosinca.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da na temelju epidemiološke situacije procijenjena mjesečna potreba za lijekom za Hrvatsku iznosi oko 200 doza mjesečno za iduće devetomjesečno razdoblje.

Cijena lijeka iznosi 2065 eura po dozi (bočici) lijeka bez PDV-a ili 15.501 kuna, tako da za ukupno procijenjenu potrebu doza za devetomjesečno razdoblje treba osigurati 29,29 milijuna kuna s PDV-om u 2021. godini.

Sredstva su osigurana u financijskom planu HZZO-a, dodao je Beroš.

Vlada je na sjednici također odlučila donirati 305.922 doze cjepiva protiv covida najpotrebitijim državama sukladno procjeni mehanizma COVAX .

Globala suradnja i solidarnost ključne su za borbu protiv pandemije, naglasio je ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman.

Tagovi: lijek protiv covida, F. Hoffmann - La Roche. Klinika za infektivne bolesti
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE