GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode

UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
INICIJATIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u srijedu je izvijestila da je pokrenula inicijativu za smanjenjem cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode, poručujući kako bi dobro došlo da svi dionici turističke industrije daju doprinos kroz korekciju cijena.

"Popuštanjem epidemioloških mjera i otvaranjem granica, nadamo se kako bismo ipak mogli ostvariti određeni turistički promet u ovoj turističkoj sezoni, ali uz uvjet da svi dionici turističke industrije daju svoj doprinos kroz korekciju cijena svojih usluga. Jedino tako možemo se upustiti u borbu s konkurentima za svakog gosta", poručio je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Iz UHPA-e pritom podsjećaju da je pandemija covid19 nanijela velike gubitke turističkim agencijama i cijelom turističkom sektoru.

UHPA se u vezi smanjenje cijena ulaznica u nacionalne i parkove prirode već obratila Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, koje je, kako prenose, dalo podršku tim zahtjevima.

Iz te udruge objašnjavaju da ta njihova inicijativa ima dva ključna zahtjeva.

Prvi je primjena moratorija na povećanje cijena ulaznica, proizvoda/usluga i naknada u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, i to tako da se u 2020. zadrže cijene na razini 2019. za jednodnevne i višednevne posjete svim kategorijama posjetitelja (pojedinci i grupe, djeca i odrasli) te za sve vrste kupnje ulaznica (direktna i online).

Drugi je da se cijene ulaznica za organizirana školska putovanja u glavnoj turističkoj sezoni (lipanj - rujan) ostavi na razini predsezonskih (siječanj - svibanj) temeljem dane preporuke resornog ministarstva odgojno-obrazovnim institucijama o odgodi putovanja i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na trenutnu situaciju.

"Očekujemo razumijevanje i podršku nacionalnih i parkova prirode, a da bi bili sigurni da će gosti izabrati upravo Hrvatsku za svoju ljetnu destinaciju potrebno je uložiti i dodatne napore i napraviti određene ustupke. Nemojmo se zavaravati, unatoč vjernosti i našoj gostoljubivosti, cijene će u ovim vremenima sigurno biti presudni faktor", zaključuje Fain.

Tagovi: Udruga hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain, nacionalni parkovi, Plitvička jezera, Nacionalni park Krka
PROČITAJ I OVO
Japan potvrdio prvu deviznu intervenciju od 2022.
POTVRDA
Japan potvrdio prvu deviznu intervenciju od 2022.
TOKYO - Podaci japanskog ministarstva financija u petak potvrdili su prvu valutnu intervenciju zemlje od 2022., nakon što je jen u travnju pao na 34-godišnji minimum.
Slovenija dijeli subvencije za električne bicikle
SUBVENCIJE
Slovenija dijeli subvencije za električne bicikle
LJUBLJANA - U jučerašnjim službenim novinama tvrtka Borzen objavila je poziv za subvencioniranje kupnje električnih bicikala.
Wall Street: S&P 500 pao prvi put u šest tjedana
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao prvi put u šest tjedana
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u petak jer su ulagači uzimali dobit na Nvidiji i ovotjedno tržišno oduška se nastavilo unatoč preferiranoj mjeri inflacije Federalnih rezervi koja je uglavnom oko očekivanja.
Zagrebačka burza: HT i Adris u fokusu, indeksi neznatno pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT i Adris u fokusu, indeksi neznatno pali
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio je blagi pad indeksa uz nešto bolji promet.
Iz Afrike se godišnje ilegalno izveze zlata vrijednog nekoliko desetaka milijardi dolara
ZLATO
Iz Afrike se godišnje ilegalno izveze zlata vrijednog nekoliko desetaka milijardi dolara
LONDON - Zlato vrijedno milijarde dolara godišnje se prokrijumčari iz Afrike, a većina završi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje se rafinira i prodaje kupcima diljem svijeta, navodi se u izvješću objavljenom danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE