GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spekulativni interes za bitcoin pokazuje da je tržište u fazi euforije

Spekulativni interes za bitcoin pokazuje da je tržište u fazi euforije
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 08:03
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dok sudionici na tržištu čekaju događaj prepolovljenja bitcoina, za koji se očekuje da će povećati cijenu BTC-a, spekulativno zanimanje ulagača za kripto tržište poraslo je do razina viđenih u porastu 2021., prema izvješću Glassnodea. To povećava šanse za značajan smjer kretanja cijene.

Cijena bitcoina nastavlja svoju impresivnu izvedbu u 2024., s vodećom kriptovalutom koja je u ožujku dosegla nove rekorde svih vremena. Obujam promptnog trgovanja BTC-om naglo je porastao otkako su spot Bitcoin ETF-ovi počeli trgovati u SAD-u 11. siječnja, s dnevnim obimom koji je dosegao vrhunac u ožujku. Glassnode je primijetio da je tržište "prešlo u fazu euforije", uz značajan porast profita.

Podaci sugeriraju da se bikovski zamah bitcoina povećavao od listopada 2023. jer je tržište gurnuto u režim visoke likvidnosti i volatilnosti.

Tvrtka za kripto analitiku izvijestila je da je izvedba BTC-a od početka godine do danas podržana "snažnom potražnjom" na spot tržištima, odražavajući sličnu strukturu viđenu tijekom bull run-a 2021.

Priljev bitcoina u i iz burzi također se značajno povećao od srpnja 2023. Podaci Glassnodea pokazuju da je mjesečni prosjek ukupnih priljeva i odljeva s tržišta trenutno na 8,19 milijardi dolara dnevno, znatno više od vrhunca tržišta bikova 2021.

"Općenito, kretanje cijena bitcoina od početka godine podržano je značajnim povećanjem obujma spot trgovine i tokova razmjene u lancu."

Zbog visoke likvidnosti i nadolazećeg prepolovljenja ponude bitcoina, oblak euforije prekriva tržište, jasan pokazatelj da je tržište bikova u tijeku. Ostvarena dobit Bitcoina također je porasla na 1,8% u ožujku, povrativši vrhunac iz 2021. To sugerira da je "1,8% tržišne kapitalizacije bilo zaključano kao dobit tijekom razdoblja od 7 dana."

Glassnode očekuje da će novi kapital pritjecati u bitcoin budući da je "profit jednog investitora usklađen s priljevom potražnje kupca s druge strane."

Što se tiče tržišne dinamike, to znači da nova skupina ulagača ulazi na tržište, kao što pokazuje “rastući udio bogatstva koji drže kovanice mlađe od 6 mjeseci u Realized Cap HODL Waves, napisao je Glassnode.

Ukupni udio kovanica mlađih od šest mjeseci naglo je porastao od početka 2023., popevši se na 47% u odnosu na 20% 1. siječnja 2023. Ova je metrika dosegla između 84% i 95% tijekom posljednjih tržišta bikova.

Tagovi: BITCOIN, KRIPTOVALUTE, SPOT, ETF
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je Zagrebačkoj burzi pad indeksa uz slabašan promet.
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
PIVO
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
BERLIN - Prodaja piva oporavit će se ove godine, procjenjuju proizvođači širom svijeta, uzdajući se u ljetna sportska događanja, blaža poskupljenja i povoljnije vremenske prilike.
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
POHVALE
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
MALI LOŠINJ - Svjetski poznati lifestyle magazin luksuzne platforme za shopping Porter uvrstio je otok Lošinj u top 9 najljepših destinacija za savršeno ljetno putovanje, dok su luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta zavrijedili titulu idealnog odmorišta na samome otoku.
Odbačene baterije su sve češći uzrok požara
OPASNO
Odbačene baterije su sve češći uzrok požara
LONDON - Odbačene baterije iz elektroničkih i električnih uređaja sve su češći uzrok požara, nanoseći štetu i zagađujući zrak, upozorili su britanski vatrogasci i ekološki aktivisti u najnovijem istraživanju.
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
RAST
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
ŠANGAJ - Hong Kong je prednjačio među azijsko-pacifičkim dionicama u petak dok su tržišta pratila rast Wall Streeta, uz obnovljene nade u smanjenje stopa od strane američke središnje banke koja je ojačala tržišno raspoloženje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE