GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Soros prodao dionice u Rivianu i Tesli

Soros prodao dionice u Rivianu i Tesli
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 20:49
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Investicijska tvrtka Georgea Sorosa smanjila je svoj udio u proizvođaču električnih vozila, smanjujući svoj udio u Rivian Automotive Inc. nakon pada od 90 posto. Tvrtka je također smanjila svoj udio u Tesli Inc.

Soros Fund Management je u prvom tromjesečju prodao oko 10,8 milijuna dionica Riviana, čime je vrijednost udjela smanjena na 55,4 milijuna dolara. Preostalih 3,6 milijuna dionica čini oko 1,1 posto Soroseva portfelja dionica vrijednog oko 5 milijardi dolara, koji je u prvom kvartalu pao za oko 687 milijuna dolara.

Tvrtka sa sjedištem u New Yorku također je prodala svoj cijeli udio od 16 milijuna dolara u Tesli, nakon što je preuzela novi udio 2022. Smanjila je druge tehnološke pozicije, uključujući udjele u Alphabet Inc., Amazon. com Inc., Salesforce Inc. i Intuit Inc, objavio je Bankar.me.

Rivian je pao oko 90 posto na kraju godine u odnosu na svoj vrhunac u studenom 2021.

Sorosevo (92) bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera. Uložio je milijarde u svoje filantropske akcije i iskoristio svoje bogatstvo za financiranje grupa koje promiču demokraciju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoje zaklade Otvoreno društvo. Većina imovine njegove tvrtke pripada zakladama, a ne obitelji Soros

Tagovi: George Siris, Rivian, Tesla, Soros Fund Management
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE