GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor i MicroStrategy razgrabili sve bitcoine do kojih su mogli doći; evo zašto

Saylor i MicroStrategy razgrabili sve bitcoine do kojih su mogli doći; evo zašto
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 16:54
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Za kripto ulagače, Michael Saylor je legendaran po svom optimističnom stavu o Bitcoinu (CRYPTO: BTC), kao i po nekim svojim neobičnijim pogledima na društvene medije o budućnosti kripto.

Njegova tvrtka, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), sada je najveći korporativni vlasnik bitcoina na svijetu, a nije ni blizu. Nakon što je krajem 2023. kupio dodatnih 615 milijuna dolara vrijednih Bitcoina, njegova tvrtka sada posjeduje blizu 1% svih bitcoina u svijetu.

Što je još izvanrednije, MicroStrategy je počeo kupovati Bitcoin tek 2020., više od desetljeća nakon što je Bitcoin izvorno lansiran. Ali u protekle više od tri godine, Saylor i njegova tvrtka stalno su povećavali svoju poziciju u bitcoinu, kroz niz različitih tržišnih uvjeta. Dakle, što stoji iza ovog pritiska da kupe što više Bitcoina?

Kao što Saylor uvijek iznova ponavlja, Bitcoin je najbolja pohrana vrijednosti na duge staze -- čak i bolja od zlata. Zapravo, Saylor je čak iznio mišljenje da bi se tržišna kapitalizacija Bitcoina (sada nešto ispod 1 trilijuna dolara) jednog dana mogla približiti tržišnoj kapitalizaciji fizičkog zlata, za koju se procjenjuje da iznosi oko 13 bilijuna dolara.

Nekoliko je razloga za ovo doduše odvažno stajalište. Jedan je da Bitcoin ima ograničenu doživotnu ponudu. Prema algoritmu koji pokreće Bitcoin, ukupna doživotna ponuda Bitcoina ograničena je na samo 21 milijun kovanica. Trenutna cirkulirajuća ponuda je blizu 19,5 milijuna kovanica, tako da se približavamo točki u kojoj je sav Bitcoin koji će ikada biti stvoren već stvoren.

Tagovi: Saylor, MicroStrategy, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
PIĆA
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
NEW YORK - Dr Pepper, 139 godina stara marka gaziranih pića, izjednačila se s Pepsi-Colom kao druga marka gaziranih bezalkoholnih pića u Americi iza Coca-Cole.
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze protekloga su tjedna pali, a zbog skraćenog radnog tjedna promet je bio skroman.
Koliko je poskupjela brza hrana?
POSKUPLJENJA
Koliko je poskupjela brza hrana?
NEW YORK - Potrošači su u nekoliko objava na društvenim mrežama "optužili" McDonald's da je posljednjih godina podigao cijene za čak 100 posto.
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
PAD
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
NEW YORK - Najvažniji svjetski burzovni indeksi prošloga su tjedna pali jer inflacija ne popušta tako brzo kako su se ulagači nadali, pa se čini da su procjene na tržištu o tempu smanjenja kamata središnjih banaka bile preoptimistične.
Zašto je glavni sastojak čokolade sve skuplji?
ROBNA TRŽIŠTA
Zašto je glavni sastojak čokolade sve skuplji?
LONDON - Ključni sastojak čokolade skočio je na robnim tržištima tijekom 2024.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE