GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto

MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 20:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.

Relativna privlačnost dionice ne opravdava plaćanje više od dvostrukog iznosa za isti novčić, rekao je Kerrisdale.

MicroStrategy više nije jedinstven način za pristup bitcoinu, rečeno je.

Dionice MicroStrategyja (MSTR) pale su čak 14% u četvrtak nakon što je istaknuti prodavatelj, Kerrisdale Capital, rekao u izvješću da prodaje dionice na kratko dok kladi na duge cijene na bitcoin.

“Dionice MicroStrategyja su skočile usred nedavnog porasta cijene bitcoina, ali kao što je to često slučaj s kripto, stvari su se zanijele”, napisao je kratki prodavač.

Nijedan od navedenih razloga za relativnu privlačnost dionice "ne opravdava plaćanje više od dvostrukog iznosa za isti novčić", stoji u izvješću.

Poslovni model MicroStrategyja koji se bavi razvojem softvera temelji se na akviziciji i držanju bitcoina, a njegova zaliha kripto zaliha predstavlja većinu vrijednosti tvrtke. Tvrtka sada drži oko 214.246 bitcoina, što je više od 1% od svih 21 milijuna tokena koji će ikada postojati.

Tržišna kapitalizacija MicroStrategyja je oko 28 milijardi dolara. Njegov posjed bitcoina vrijedan je oko 15,2 milijarde dolara.

U izvješću se navodi da je cijena bitcoina koju trenutno podrazumijeva cijena dionice MicroStrategyja 177.000 USD, što je dva i pol puta više od spot cijene kriptovalute.

“Dani kada su MicroStrategy dionice predstavljale rijedak, jedinstven način za dobivanje pristupa bitcoinu davno su prošli,” navodi se u bilješci, dodajući da je “bitcoin sada lako dostupan putem brokerskih kuća, kripto razmjena i odnedavno niskih naknada kojima se trguje na burzi (ETP-ovi ) i fondovi kojima se trguje na burzi (ETF-ovi)."

MicroStrategy nije odgovorio na zahtjev za komentar prije objave.

Kerrisdale nije jedini investitor koji prodaje dionice MicroStrategyja. Ukupni kratki interes za kripto dionice iznosi 10,7 milijardi dolara, pri čemu MicroStrategy i Coinbase (COIN) čine 84% medvjeđih oklada, prema izvješću S3 Partnersa.

Tagovi: MicroStrategy, saylor, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE