GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina

Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 08:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.

“IBIT je najbrže rastući ETF u povijesti ETF-ova. Ništa nije steklo imovinu tako brzo kao IBIT u povijesti ETF-ova,” rekao je Larry Fink u intervjuu za Fox Business 27. ožujka.

Fink je rekao da ga je izvedba iShares Bitcoin Trusta (IBIT) čak "iznenadila" koliko je dobra bila u prvih 11 tjedana trgovanja, prenosi Cointelegraph.

IBIT ima snažan početak trgovanja, bilježeći 13,5 milijardi dolara tokova u prvih 11 tjedana, s dnevnim maksimumom od 849 milijuna dolara 12. ožujka, prema Farside Investors. IBIT u prosjeku iznosi nešto više od 260 milijuna dolara priljeva po danu trgovanja.

“Sada stvaramo tržište koje ima više likvidnosti, više transparentnosti i ugodno sam iznenađen. Nikada ne bih predvidio prije nego što smo ga podnijeli da ćemo vidjeti ovu vrstu maloprodajne potražnje,” rekao je Fink.

Upitan bi li IBIT "bio dobar, ali ne ovako dobar", Fink je odgovorio: "Da, definitivno."

"Vrlo sam uvjeren u dugoročnu održivost Bitcoina", dodao je izvršni direktor BlackRocka.

IBIT trenutno drži 17,1 milijardu dolara u Bitcoinima, prema BitMEX Researchu, a trebalo mu je samo dva mjeseca da dosegne granicu od 10 milijardi dolara — prekretnicu za koju je prvom zlatnom ETF-u trebalo dvije godine.

Od svih trenutno odobrenih ETF-ova, IBIT zaostaje samo za Grayscale Bitcoin Trust u Bitcoin fondovima — s 23,6 milijardi dolara u BTC-u. Međutim, Grayscaleov posjed Bitcoina nastavio je kliziti sa 620 000 BTC-a koliko je držao prije pretvaranja u spot Bitcoin ETF.

Izdavatelji Bitcoin ETF-a s devet točaka (isključujući Grayscale) sada drže više od 34,1 milijarde dolara u Bitcoinima, s IBIT-om, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fundom (FBTC) i ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) vodećim priljevima.

Tagovi: bitcoin, fink, blackrock, kriptovalute, etf
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE