GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brod u Crvenom moru pogođen projektilom

Brod u Crvenom moru pogođen projektilom
TEŽAK INCIDENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2024 / 16:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - UKMTO je na X-u, ranije poznatom kao Twitter, objavio da je primio izvješća o "incidentu" 95 nautičkih milja jugoistočno od Adena u Jemenu. - Zapovjednik javlja da je projektil pogodio lijevi bok broda odozgo. Vlasti provode istragu - objavljeno je.

Prema obavještajnoj tvrtki Ambrey, brod koji je projektil pogodio u blizini Jemena je američki brod za prijevoz rasutog tereta pod zastavom Maršalovih Otoka, javlja Sky News.

Projektil je izazvao požar u skladištu broda, ali je plovilo i dalje sposobno za plovidbu, rečeno je. Ambrey je dodao da nema izvještaja o žrtvama i da brod nije povezan s Izraelom.

Jemenski pokret u kojem značajnu ulogu igraju Huti upravlja sjevernim Jemenom od sredine prošlog desetljeća, a krajem prošle godine počeo je ometati plovidbu brodova povezanih s Izraelom u znak podrške palestinskom Hamasu u sukobu s izraelskom vojskom u okupiranom Pojasu Gaze.

Kroz Crveno more prolazi 15 posto svjetskog brodskog prometa. Rutu je dosada zaobišlo nekoliko brodova s ukapljenim plinom, a drugi je i dalje koriste.

Visoki član hutijskog pokreta koji podržava Iran zaprijetio je ranije danas da će pretvoriti Jemen u "groblje" za Sjedinjene Države, nakon najnovijih američkih zračnih napada na hutijske ciljeve.

"Jemenski čelnici, oružane snage i narod potpuno su spremni ući u izravan i opći rat s Velikim Sotonom kako bi obranili Palestinu", rekao je Ali al-Kahum u intervjuu iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA objavljenom u ponedjeljak, koristeći pogrdne riječi za SAD.

Tagovi: CRBENO MORE, HUTI, BRODARI, UNWTO
PROČITAJ I OVO
Državni inspektorat: Opoziva se šunka sendvič Celjskih mesnina
SENDVIČ
Državni inspektorat: Opoziva se šunka sendvič Celjskih mesnina

ZAGREB - Opoziva se Z‘ dežele šunka sendvič od 500 grama s rokom upotrebe do 31. svibnja 2024., zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, izvijestili su u ponedjeljak iz Državnog inspektorata.

Primorac: Oko 4500 građana prvi dan obavilo upis za trezorske zapise
TREZORCI
Primorac: Oko 4500 građana prvi dan obavilo upis za trezorske zapise
ZAGREB - Ciljani iznos novog kruga upisa trezorskih zapisa za građane je 900 milijuna eura. Ministar financija Marko Primorac izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da je prema posljednjim podacima oko 4.500 građana iskazalo interes za kupnju trezorskih zapisa.
Zagrebačka burza: HPB dobitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB dobitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Pad indeksa uz nešto veći promet obilježio je početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Hoteli i prijevoznici u EU strahuju od favoriziranja velikih posrednika na Googleu
STRAHOVANJA
Hoteli i prijevoznici u EU strahuju od favoriziranja velikih posrednika na Googleu
BRUXELLES - Europska unija mora obavezati Google da u prilagodbi poslovanja novim propisima uvaži i interese avioprijevoznika, hotela i maloprodajnih tvrtki kako bi se spriječilo favoriziranje velikih posrednika, upozorila je skupina udruga.
Premija osiguravatelja u prva četiri mjeseca skočila 10%
RAST
Premija osiguravatelja u prva četiri mjeseca skočila 10%
ZAGREB - U prva četiri mjeseca ove godine 14 društava za osiguranje, koja posluju u Hrvatskoj, ukupno su naplatila 607,4 milijuna eura premije ili gotovo 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, najnoviji su podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE