GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2024 / 20:34
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Neka vas ne zavara prvi prekid priljeva u spot bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF) nakon 71 uzastopnog dana. Sadašnje zatišje vjerojatno će biti praćeno novim valom drugačije vrste investitora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj digitalne imovine za BlackRock, najveću svjetsku tvrtku za upravljanje imovinom.

U nadolazećim bi mjesecima financijske institucije poput državnih imovinskih fondova, mirovinskih fondova i zaklada mogle početi trgovati promptnim ETF-ovima, rekao je Mitchnick u intervjuu za CoinDesk. Tvrtka vidi "ponovno pokretanje rasprave oko bitcoina", koja se okreće temi alociranja na bitcoin (BTC) i kako o tome razmišljati iz perspektive izgradnje portfelja.

„Mnoge od tih zainteresiranih tvrtki – bilo da govorimo o mirovinama, zakladama, državnim imovinskim fondovima, osiguravateljima, drugim upraviteljima imovinom, obiteljskim uredima – vode stalne marljive i istraživačke razgovore, a mi igramo ulogu iz obrazovne perspektive, “, rekao je Mitchnick. A interes nije nov: BlackRock već nekoliko godina razgovara s ovakvim institucijama o bitcoinu, rekao je.

Nagomilana potražnja za dugo očekivanim ETF-ovima dovela je do akumulacije više od 76 milijardi dolara u ovim proizvodima od njihovog odobrenja u siječnju. Do sada neki registrirani investicijski savjetnici, pristojan podskup savjetodavnih usluga za bogatstvo, već nude BlackRockov IBIT ETF, ali samo na nenaručenoj osnovi. Očekuje se da će sljedeći korak biti neograničena ponuda bitcoin ETF-ova klijentima velikih savjetodavnih igrača poput Morgan Stanleya.

Postoje i postojeći vlasnici bitcoina koji bi radije posjedovali kriptovalutu na brokerskom računu i ne morali brinuti o skrbništvu, složenosti poreznih prijava i drugim izazovima povezanim s držanjem bitcoina na burzi, rekao je Mitchnick. I dok bi postati najveći spot bitcoin ETF bio impresivna prekretnica, BlackRock zapravo nije usredotočen na tu konkurenciju, već na obrazovanje svojih klijenata, rekao je.

Tagovi: BlackRock, BITCOIN, ETHEREUM, KRIPTOVALUTE, FONDOVI, MIROVINCI
PROČITAJ I OVO
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
POGONSKO GORIVO
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
NEW YORK - Bitcoin bilježi "nagli porast" u količinama među svojim novim institucionalnim investicijskim proizvodima - gotovo 1000 tvrtki iz Sjedinjenih Država kupilo je bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF).
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
PRIZNANJA
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
DUBROVNIK - Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja - Best Leisure Destination for Groups.
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
OTKRIĆA
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
WASHINGTON - Konglomerat Berkshire Hathaway, čiji je predsjednik i izvršni direktor američki multimilijarder Warren Buffett, najavio je investiciju koju od prošle godine drži u tajnosti.
Azijska tržišta: Indeksi pali, investitori analiziraju kineske podatke
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, investitori analiziraju kineske podatke
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su pala u petak, dok su ulagači procjenjivali ključne podatke o Kini kako bi ocijenili stanje drugog najvećeg svjetskog gospodarstva.
Wall Street: Dow Jones pao nakon što je nakratko preskočio rekordnih 40.000 bodova
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones pao nakon što je nakratko preskočio rekordnih 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average je u četvrtak zaključio nešto niže nakon što je prvi put nakratko skočio iznad 40.000, potaknut okladama da će inflatorni pritisci popustiti i kamatne stope pasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE