GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2024 / 20:34
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Neka vas ne zavara prvi prekid priljeva u spot bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF) nakon 71 uzastopnog dana. Sadašnje zatišje vjerojatno će biti praćeno novim valom drugačije vrste investitora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj digitalne imovine za BlackRock, najveću svjetsku tvrtku za upravljanje imovinom.

U nadolazećim bi mjesecima financijske institucije poput državnih imovinskih fondova, mirovinskih fondova i zaklada mogle početi trgovati promptnim ETF-ovima, rekao je Mitchnick u intervjuu za CoinDesk. Tvrtka vidi "ponovno pokretanje rasprave oko bitcoina", koja se okreće temi alociranja na bitcoin (BTC) i kako o tome razmišljati iz perspektive izgradnje portfelja.

„Mnoge od tih zainteresiranih tvrtki – bilo da govorimo o mirovinama, zakladama, državnim imovinskim fondovima, osiguravateljima, drugim upraviteljima imovinom, obiteljskim uredima – vode stalne marljive i istraživačke razgovore, a mi igramo ulogu iz obrazovne perspektive, “, rekao je Mitchnick. A interes nije nov: BlackRock već nekoliko godina razgovara s ovakvim institucijama o bitcoinu, rekao je.

Nagomilana potražnja za dugo očekivanim ETF-ovima dovela je do akumulacije više od 76 milijardi dolara u ovim proizvodima od njihovog odobrenja u siječnju. Do sada neki registrirani investicijski savjetnici, pristojan podskup savjetodavnih usluga za bogatstvo, već nude BlackRockov IBIT ETF, ali samo na nenaručenoj osnovi. Očekuje se da će sljedeći korak biti neograničena ponuda bitcoin ETF-ova klijentima velikih savjetodavnih igrača poput Morgan Stanleya.

Postoje i postojeći vlasnici bitcoina koji bi radije posjedovali kriptovalutu na brokerskom računu i ne morali brinuti o skrbništvu, složenosti poreznih prijava i drugim izazovima povezanim s držanjem bitcoina na burzi, rekao je Mitchnick. I dok bi postati najveći spot bitcoin ETF bio impresivna prekretnica, BlackRock zapravo nije usredotočen na tu konkurenciju, već na obrazovanje svojih klijenata, rekao je.

Tagovi: BlackRock, BITCOIN, ETHEREUM, KRIPTOVALUTE, FONDOVI, MIROVINCI
PROČITAJ I OVO
Euru prijeti opasnost, evo koji scenarij je na stolu
VALUTE
Euru prijeti opasnost, evo koji scenarij je na stolu
FRANKFURT - Europska središnja banka je brzo podigla kamatne stope. Uskoro bi ih mogla opet sniziti.
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
SESTRINSTVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
ZAGREB - Novoj Vladi i zdravstvenoj administraciji strukovne udruge medicinskih sestara uputit će 10-ak zahtjeva ključnih za rješavanje aktualnih problema hrvatskog sestrinstva.
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
KRIPTO SCENA
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
NEW YORK - Solanin izvorni token (SOL) vodio je u nedavnom oporavku cijena kriptovaluta, nadmašujući većinu velikih kompanija za digitalnu imovinu i uskoro bi mogao ciljati na nove vrhunce ciklusa.
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
PERADARSTVO
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
ZAGREB / LJUBLJANA - Članice Europske unije i europarlamentarci postigli su novi dogovor o pooštravanju ograničenja uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
LJUBLJANA - Najvažnije dionice na Ljubljanskoj burzi u prosjeku su poskupjele u ovom trgovačkom tjednu koji je obilježila objava poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE