GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude

Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 19:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.

Investitori sve više preuzimaju izravno skrbništvo nad svojim kovanicama, dodao je Bitfinex.

Nedavno prepolovljenje nagrade za rudarenje bitcoina promijenilo je tržište na takav način da bi potencijalno moglo dovesti do toga da potražnja za kriptovalutom bude pet puta veća od ponude, prema najnovijoj projekciji analitičara kripto burze Bitfinex.

U subotu je nagrada po bloku isplaćena rudarima prepolovljena na 3,125 BTC sa 6,25 BTC. Prema Bitfinexu, prepolovljenje nagrada znači da bi nominalna vrijednost ukupnog broja novih kovanica dodanih dnevnoj ponudi mogla pasti na 30 milijuna dolara. To je značajno smanjenje, što je pet puta manje od prosječne dnevne potražnje za spot ETF-ovima u SAD-u.

"S opadanjem dnevne stope izdavanja nakon prepolovljenja, procjenjujemo da bi nova ponuda dodana tržištu (novi iskopani BTC) iznosila približno 40-50 milijuna USD u nominalnim terminima na temelju trendova izdavanja. Očekuje se da bi to moglo vjerojatno će s vremenom pasti na 30 milijuna dolara po danu, uključujući aktivnu i neaktivnu opskrbu kao i prodaju rudara, posebno budući da su manje rudarske operacije prisiljene zatvoriti trgovinu", rekli su analitičari Bitfinexa u izvješću podijeljenom s CoinDeskom.

"Prosječni dnevni neto priljevi od promptnih Bitcoin ETF-ova zamanjuju taj broj na više od 150 milijuna dolara, iako su tokovi umjereni i čak postali neto negativni tijekom posljednjih tjedana", dodali su analitičari.

Stisak ponude je već počeo. Od prepolovljenja, ukupan broj novih kovanica koji se dnevno dodaju ponudi pao je na 450 BTC (gotovo 30 milijuna dolara) s četverogodišnjeg prosjeka prije prepolovljenja od oko 900 BTC, pokazuju podaci Glassnodea.

Gotovo desetak promptnih ETF-ova počelo je trgovati u SAD-u 11. siječnja, omogućujući ulagačima da se izlože kriptovaluti bez da je posjeduju. Bitfinex pretpostavlja da će prosječni dnevni priljevi u ETF-ove od početka ostati konstantni u narednim mjesecima.

Iako ostaje za vidjeti hoće li to učiniti, prodaja rudara mogla bi se usporiti. Rudari ili subjekti odgovorni za kovanje kovanica smanjili su svoje zalihe kovanica u mjesecima koji su doveli do prepolovljenja kako bi financirali nadogradnju opreme kako bi se osigurala održivost poslovanja nakon prepolovljenja. Podaci koje prati Glassnode pokazuju da je u šest mjeseci koji su prethodili prepolovljavanju, broj kovanica u novčanicima vezanim za rudare pao za više od 18 000 BTC na 1,82 milijuna BTC.

Na kraju, prema Bitfinexu, ulagači ponovno sve više preuzimaju izravno skrbništvo nad svojim kovanicama, slabeći ponudu tržišta.

Tagovi: Bitfinex, bitcoin, halving, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE