GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin u samo pet dana izgubio 30 posto vrijednosti

Bitcoin u samo pet dana izgubio 30 posto vrijednosti
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 14:55
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Bitcoin, vodeća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, potonula je čak 30% u posljednjih pet dana, odnosno 50% u posljednjih mjesec dana.

U petak je bitcoin srušen 25% u samo 24 sata, snizivši se ispod 6.000 dolara, prvi put od svibnja 2019.

Bitcoin je porastao za 87% u 2019. godini, a imao je vrlo jaku 2020. do sredine veljače; sada je u minusu od 30% od početka godine.

Od ponedjeljka u podne, bitcoin je lebdio na 5000 dolara.

Ostale najveće kripto valute ne postižu ništa bolje usred širenja koronavirusa: eter (ETH) je smanjen za 30% u posljednjih pet dana, 56% u posljednjem mjesecu; XRP (XRP) je smanjen za 25% u posljednjih pet dana, a 52% u posljednjih mjesec dana; Bitcoin gotovina (BCH) pala je za 32% u posljednjih pet dana, a za 60% u posljednjih mjesec dana.

Posljednji dani izbrisali su tezu u kriptovalutama kao sigurnim utočištima za investitore. Najbolji odgovor zašto je tome tako leži u jednostavnoj činjenici da je koronavirus, takozvani događaj crnog labuda, postao tako masivan šok za globalnu ekonomiju da je u osnovi svaka klasa imovine u padu, stvarajući rizično okruženje u kojem kriptovalute, već s reputacijom rizičnog ulaganja, nisu vrlo atraktivne. Ulagači užurbano prodaju dionice i taj novac ne prebacuju u kriptovalute.

Zaključno, zlato zasad ima bolje performanse od bitcoina što na slikovit način potkopava tezu o bitcoinu kao "digitalnom zlatu".

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, zlato, tržište kapitala
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.
U Europi se gomilaju zalihe kave
KAVA
U Europi se gomilaju zalihe kave
LONDON - Europa gomila zalihe kave kako bi izbjegla teškoće koje bi mogle iskrsnuti početkom iduće godine stupanjem na snagu uredbe Europske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kavu (ICO).
Spajić: Uskoro linija Budva – Dubrovnik
NAJAVE
Spajić: Uskoro linija Budva – Dubrovnik
BUDVA – Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) i kompanije Dukley Marina potpisali su danas u Budvi Sporazum o predaji Luke Budva državi.
Azijska tržišta: Indeksi mješoviti, strahuje se od dužeg razdoblja visokih kamata
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi mješoviti, strahuje se od dužeg razdoblja visokih kamata
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon što su minute posljednje sjednice američke središnje banke otkrile zabrinutost dužnosnika Fed-a zbog ljepljive inflacije, pri čemu su se članice činile hladne noge na moguća smanjenja kamatnih stopa.
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
NEW YORK - Američki indeksi pali su u srijedu jer je zapisnik sa sastanka Federalnih rezervi u svibnju izazvao zabrinutost zbog tvrdoglave inflacije, što ukazuje da središnja banka možda neće uskoro smanjiti kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE