GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin nadmašio zlato u raspodjeli portfelja investitora

Bitcoin nadmašio zlato u raspodjeli portfelja investitora
PREKRETNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 18:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je pretekao zlato u raspodjeli portfelja investitora kada se prilagodi volatilnosti, prema analitičaru JP Morgana.

Izvršni direktor JPMorgana Nikolaos Panigirtzoglou navodno je rekao da je, kada se prilagodi volatilnosti, alokacija bitcoina u portfeljima ulagača 3,7 puta veća od zlata.

Analitičar je istaknuo značajne priljeve od preko 10 milijardi dolara u spot Bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF-ove) od njihovog odobrenja u siječnju i ustvrdio da bi potencijalna veličina tržišta Bitcoin ETF-a mogla doseći 62 milijarde dolara, koristeći zlato kao referentnu vrijednost, piše Cointelegraph.

Drugo izvješće JPM Securitiesa predviđa da bi spot tržište Bitcoin ETF-ova moglo narasti do čak 220 milijardi dolara u sljedeće dvije do tri godine:

"Procjenjujemo da će 220 milijardi dolara inkrementalnih tokova stići u ETF-ove tijekom sljedeće tri godine, što bi također moglo biti prilično utjecajno na cijenu Bitcoina s obzirom na multiplikator kapitala."

Bitcoin ETF-ovi su se pokazali neto pozitivnim za kripto tržište, pri čemu je najveća svjetska kriptovaluta u veljači dobila više od 45% tržišne kapitalizacije. Neto prodaja spot Bitcoin ETF-ova popela se na 6,1 milijardu dolara u veljači, u usporedbi s 1,5 milijardi dolara u siječnju.

Najveći dnevni priljevi u spot Bitcoin ETF-ove dosegnuli su 12. ožujka vrhunac od preko 1 milijarde dolara, a analitičari vjeruju da bi taj iznos mogao dodatno porasti nakon što odljevi iz Grayscale Bitcoin Trust ETF-a prestanu.

S prepolovljenjem Bitcoina za nešto više od mjesec dana, dnevna ponuda BTC-a bila bi prepolovljena, što bi moglo dodatno potaknuti potražnju i dovesti do krize ponude u sljedećih šest mjeseci, predviđa Ki Young Ju, izvršni direktor kripto analitike tvrtka CryptoQuant.

Nakon produljene kripto zime koja je trajala gotovo tri godine, spot odobrenja Bitcoin ETF-a postala su katalizator za ogromnu akciju cijena BTC-a koja ga je gurnula iznad rekordne vrijednosti posljednjeg bikovskog ciklusa od iznad 69 000 dolara, kao i otvaranje vrata institucionalnom usvajanju predvođenom najveći svjetski upravitelj imovinom, BlackRock.

Tagovi: bitcoin, zlato, whales, kriptovalute, dolar
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE