GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bill Gross: Financijskim tržištima prijeti kaos

Bill Gross: Financijskim tržištima prijeti kaos
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2022 / 07:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Slavni investitor Bill Gross rekao je da očekuje velike probleme ako Federalne rezerve nastave povećavati kamatne stope.

“Gospodarstvo je ojačano ogromnim iznosima od trilijuna dolara u fiskalnoj potrošnji, ali u konačnici kada se to potroši, mislim da imamo blagu recesiju, a ako kamatne stope nastave rasti, imamo više od toga ”, rekao je Gross u utorak u CNBC-jevom “Halftime Report”.

"Prijeti potencijalni kaos na financijskim tržištima", rekao je.

Pooštravanje monetarne politike dodatno bi uzdrmalo tržišta kapitala, smatra Gross. Takozvani kralj obveznica i suosnivač Pimca ukazao je na kretanje globalnih prinosa na obveznice u utorak nakon odluke Banke Japana da poveća prinos na svoje 10-godišnje japanske državne obveznice.

U međuvremenu, porast kamatnih stopa predstavlja nevolje za komercijalne nekretnine, koje bi se mogle suočiti s "potencijalnim neplaćanjem", rekao je Gross. Ipak, očekuje da će stambene nekretnine proći nešto bolje, te da neće biti pogođene toliko kao tijekom velike recesije.

“Mislim da će ubuduće, ako Fed nastavi podizati stope, mogućnost izjednačavanja dijela vašeg stambenog prostora, čija cijena pada, biti ozbiljno ograničena, pa će to poslužiti kao oprez za stambeno tržište”, rekao je Gross. "Ali u smislu debakla, kao u '07., '08., mislim da ne idemo tamo."

Dok je bio u Pimcu, Gross je pomogao u vođenju najvećeg svjetskog uzajamnog fonda. Potom je vodio fond u Janusu Hendersonu do odlaska u mirovinu u ožujku 2019.

Tagovi: Bill Gross, financijska tržišta, Pimco
PROČITAJ I OVO
Tajni kupci obišli 22 trgovine u Zagrebu i okolici: Postali smo europski kontejner
HRANA
Tajni kupci obišli 22 trgovine u Zagrebu i okolici: Postali smo europski kontejner
ZAGREB - Tajni kupci su u petak i subotu obišli 22 trgovine i mesnice u Zagrebu i okolici, gdje su kupovali raznu robu, poput voća i povrća te mesnih prerađevina, a u nedjelju su izvijestili kako su rezultati kvalitete "katastrofalni" i da Hrvatska postaje "europski kontejner za trećerazrednu robu".
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
PIĆA
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
NEW YORK - Dr Pepper, 139 godina stara marka gaziranih pića, izjednačila se s Pepsi-Colom kao druga marka gaziranih bezalkoholnih pića u Americi iza Coca-Cole.
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze protekloga su tjedna pali, a zbog skraćenog radnog tjedna promet je bio skroman.
Koliko je poskupjela brza hrana?
POSKUPLJENJA
Koliko je poskupjela brza hrana?
NEW YORK - Potrošači su u nekoliko objava na društvenim mrežama "optužili" McDonald's da je posljednjih godina podigao cijene za čak 100 posto.
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
PAD
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor određuje ritam
NEW YORK - Najvažniji svjetski burzovni indeksi prošloga su tjedna pali jer inflacija ne popušta tako brzo kako su se ulagači nadali, pa se čini da su procjene na tržištu o tempu smanjenja kamata središnjih banaka bile preoptimistične.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE