SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SULUDO
 
Trump zgrozio svijet novim tvitom
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 18.08.2017. - 09:08:14
NEW YORK - Američki predsjednik Donald Trump osudio je teroristički napad u Barceloni za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

"Budite čvrsti i snažni, volimo vas", poručio je Trump građanima Barcelona.

Nešto kasnije Trump je objavio još jedan tvit: "Proučite što je američki general Pershing radio teroristima kad bi ih uhvatio. 35 godina nakon toga nije bilo radikalnog islama".

Na generala Johna Pershinga Trump se osvrtao i za vrijeme predsjedničke kampanje.

Riječ je o generalu koji je vodio američku vojsku u Europi za vrijeme Prvog svjetskog rata. Legenda govori da je na početku 20. stoljeća na Filipinima uhvatio 50 terorista 

Vojnici su streljali 49 terorista, a onom jedinom preživjelom Pushing je poručio: "Idi svojim ljudima i reci im što se ovdje dogodilo".

Dokazi koji bi potvrdili ovaj mit ne postoje, ali je Trump priču više putao koristio kao primjer kako bi trebalo postupati "s radikalnim islamističkim teroristima".

Washington Post navodi da je Trump ovu priču ispričao kada se zalagao za povratak mučenja vodom. Nije tada konkretno spominjao muslimane, ali njegova poruka je bila jasna: "Cijela je stvar u svinjama - znate priču, znate da ne vole svinjetinu".