SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Trump i Xi će se vjerojatno sastati krajem lipnja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.05.2019. - 17:44:55
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump i njegov kineski kolega Xi Jinping najvjerojatnije će se sastati tijekom summita G20 u Japanu na kraju lipnja i raspravljati o trgovini, rekao je ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow.

"Ponovio bih da postoji velika vjerojatnost da će se dvojica predsjednika susresti u Japanu na skupu G20", rekao je Kudlow za Fox News Sunday, dodavši kako zasad nema drugih dogovorenih razgovora između Pekinga i Washingtona.

SAD je u petak dodatno pojačao rat carinama s Kinom, uvećavši pristojbe za 200 milijarda dolara vrijednu kinesku robu, nakon što je Trump rekao da je Peking "prekršio dogovor" ne poštujući obaveze iz prijašnjih mjeseci pregovora.

Kina je proteklih tjedana odustala od nekih svojih obećanja, kazao je Kudlow. Ključna točka prijepora trenutno je oko nevoljkosti Pekinga da dogovorene obaveze uvrsti u zakon, dodao je.

Posljednji krug razgovora u petak završio je bez uspjeha, a Trump je svom ekonomskom predstavniku naredio da započne proces aktivacije carina na sav preostali uvoz iz Kine.