SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SKOK
 
Trivan: Profit Službenog glasnika povećan za 14-15 puta
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 02.06.2015. - 20:24:27
BEOGRAD - "Službeni glasnik" je za nekoliko meseci povećao profit za 14-15 puta, izjavila je v. d. direktorka tog preduzeća Jelena Trivan, navodeći da je o brojnim nepravilnostima u poslovanju koje je zatekla informisala Vladu Srbije koja je osnivač "Službenog glasnika".
Trivan je za B92 rekla da rast profita pokazuje da je sve to iskorenjeno.

"Nisam odgovarala na prozivke i nekorektan doček svog prethodnika, ali sada imam samo jedan odgovor: za nekoliko meseci smo imali povećanje profita 14, 15 puta. To je 1.500 odsto, što nema ni u Kini", rekla je Trivan, koja je početkom januara imenovana na mesto v.d. direktorke "Službenog glasnika".

Prema njenim rečima, preduzeće je dobilo i neke važne nagrade, funkcioniše bez pomoći države i pritom ostvaruje ogroman profit.

Trivan, nekadašnja funkicionerka DS koja je napustila tu stranku, kaže da je politika više ne ineresuje i da je nestranacka licnost, te da "ima pravo da se menja, greši i da se razvija".

Na pitanje o njenom dolasku na celo "Službenog glasnika" i da li je premijer Aleksandar Vučić uradio ono što DS nije radila kada je bila na vlasti, odgovorila je:

"Nažalost, da. Vučić ima otvorenost koju od njega mnogi nisu očekivali - da ljudima koji nisu iz njegove stranke, koji su nepolitičke licnosti, što sam sada ja, da šansu".