SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Triglav osiguranje Zagreb u prvom kvartalu ostvarilo 10% veću premiju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.05.2017. - 15:40:36
ZAGREB - Triglav osiguranje Zagreb u prvom je kvartalu ove godine ostvarilo ukupnu premiju od 120,9 milijuna kuna, što je za 10 milijuna kuna ili gotovo 10 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u petak iz tog osiguranja.

Istovremeno ukupno je hrvatsko tržište osiguranja poraslo tek za 2,2 posto, ističe se u priopćenju. Prodajni rezultati odrazili su se i na tržišni udio, koji je u spomenutom razdoblju porastao s 4,36 posto na 4,68 posto.

Uz osiguranje motornih vozila, koje još uvijek ima najveći udjel u premijama Triglav Grupe na tržištima izvan Slovenije, među kćerinskim društvima najveći rast postignulo je upravo Triglav osiguranje Zagreb koje je, izračunato u eurima, povećalo premiju za 12 posto.

Triglav osiguranje Zagreb doseglo je i visok rast u području zdravstvenog osiguranja, navodi se.

"U prvom kvartalu 2017. godine ostvarili smo značajni premijski rast te rastemo brže od tržišta već treću godinu za redom. Istovremeno nastavili smo s racionalizacijom troškova i povećali produktivnost što se odražava na poslovni rezultat", istaknuo je predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca.

Napominje i kako je ova godina za njih važna, paletu proizvoda proširili su na zdravstvena osiguranja, tako da sada osiguranicima mogu ponuditi najširi opseg usluga.