SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Transadria prodaje Luku Šibenik, zainteresirani Petrokemija i Luka Rijeka
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 14.04.2012. - 14:20:10
RIJEKA - Transadria će prodati vlasnički udio od 50 posto luke Šibenik na javnom natječaju, po početnoj cijeni od 24 milijuna kuna, objavio je na skupu zaposlenika tvrtke stečajni upravitelj Transadrie Zdravko Čupković.

Udio Transadrie bit će ponuđen ostalim udjelničarima u Luci Šibenik koji imaju pravo prvokupa, od kojih su interes za otkup dodatnih udjela, prema Čupkovićevim riječima, već iskazali Petrokemija i Luka Rijeka, piše Novi list.

Stečajni upravitelj očekuje da će na natječaju što ga kani raspisati idućeg tjedna biti postignuta i bolja cijena od početne, a odboru vjerovnika predložit će da se iz tih sredstava isplate zaostala radnička potraživanja.

Isti će prijedlog podnijeti i za sredstva od prodaje stopostotnog vlasničkog udjela u ljubljanskoj tvrtki Transglob, koju namjeravaju otkupiti sami zaposlenici, njih sedamdesetak, po cijeni od 260 tisuća eura. U paketu s tvrtkom prodaje se i zgrada od 700 metara četvornih u kojoj je smještena, po cijeni od 1.500 eura po kvadratu.

Sredstva od prodaje te tvrtke, zgrade i udjela u Luci Šibenik bila bi, istaknuo je Čupković, dovoljna za podmirenje potraživanja svih sadašnjih i bivših radnika Transadrie.